BMW Seria 4 Coupé, design și sportivitate

0
161
BMW Seria 4 Coupé (M440 X Drive)

BMW Seria 4 Coupé se alătură gamei de automobile a constructorului bavarez. Cu o configuraţie deosebit de sportivă și design marcant, accentual este pus pe plăcerea condusului, diferențiindul în mod clar de Seria 3 Sedan, autoturismul fiind poziţionat în mod clar în segment. Aura sa de sportivitate şi exclusivitate este susţinută prin continuarea tradiţiei coupé-urilor mărcii BMW, modelată printr-o succesiune de maşini sportive legendare care se întinde pe aproape 90 de ani.

BMW Seria 4 Coupé (M440)

La lansarea pe piaţă în octombrie 2020, BMW M440i xDrive Coupé – propulsat de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 374 CP – va reprezenta vârful de gamă. Iniţial, acesta va fi acompaniat de o pereche de motoare pe benzină, cu patru cilindri, şi de un diesel cu patru cilindri. Planul prevede ca alte două motoare diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, să fie adăugate în portofoliu din martie 2021, iar cel mai puternic dintre aceste două propulsoare va fi noul BMW M440d xDrive. Apariţia noului BMW Seria 4 Coupé aduce în prim-plan atât proporţiile familiare ale modelelor sportive cu două uşi BMW, cât şi noul limbaj de design al mărcii.

BMW Seria 4 Coupé (interior cabină)

Un număr redus de linii bine definite şi utilizarea unor suprafeţe clare, cu dimensiuni generoase, se reunesc într-un design deosebit de sportiv. Proporţiile extinse dinamic ale noului Seria 4 Coupé sunt rezultatul unor dimensiuni exterioare mai mari decât ale generaţiei anterioare. Lungimea a crescut cu 128 milimetri la 4.768 mm, lăţimea cu 27 mm la 1.852 mm, iar ampatamentul cu 41 mm la 2.851 mm. Înălţimea automobilului este mai mare cu doar 6 mm, până la 1.383 mm, dar cu 57 mm mai mică faţă de Seria 3 Sedan. Ecartamentul a crescut în lăţime faţă de modelul anterior – cu 28 mm în faţă şi cu 18 mm în spate, noul model fiind cu 23 mm mai lat faţă de Seria 3 Sedan.

BMW Seria 4 Coupé (M440 XDrive)

Exteriorul este de partea frontală a noului BMW Seria 4 Coupé, conferind modelului o prezenţă distinctă. Grila BMW a radiatorului – mare şi accentuată vertical – se înclină spre înainte şi se extinde până aproape de marginea inferioară a spoilerului faţă. Cu “rinichii” drepţi conectaţi în centru, este reluat într-o interpretare modernă un element de design din trecutul companiei, unul împărtăşit cu clasicii legendari ai mărcii, precum modelele 328 şi 3.0 CSi. Farurile subţiri ale noului BMW Seria 4 Coupé sunt extinse mult în pasajele roţilor faţă. Farurile LED integrale sunt disponibile standard, în timp ce farurile LED adaptive cu BMW Laserlight sunt echipare opţională.

BMW Seria 4 Coupé (cabină)

Suprafeţele sunt proiectate curat, materialele de înaltă calitate şi designul orientat către conducător al cockpitului definind ambianţa premium şi performanele noului Seria 4 Coupé. Scaunele sport şi volanul sport îmbrăcat în piele nou proiectat sunt standard. Disponibil standard, parbrizul cu izolare fonică suplimentară contribuie la confortul pe distanţe lungi. Panoul de instrumente şi displayul central ale noului Seria 4 Coupé formează un grup de afişare cu suprafaţă mare. Butonul start/stop este poziţionat într-un panou de control de pe consola central, în timp ce scaunele din spate, cu tetiere integrale şi caracter pronunţat de locuri individuale, au fost concepute pentru doi pasageri.

BMW Seria 4 Coupé (M440 XDrive).

O gamă largă de accesorii opţionale poate fi comandată pentru accentuarea caracterului individual în automobil şi pentru sporirea confortul la condus. Tapiţeria din stofă/Sensatec este disponibilă ca alternativă la tapiţeria standard de stofă pentru scaunele sport, dar există şi opţiunea de tapiţerie cu piele Vernasca, tapiţerie extinsă Individual din piele Merino. Pe lângă scaunele sport ajustabile electric şi scaunele încălzite, scaunele ventilate sunt disponibile acum în premieră pe acest model. De asemenea, pe lista de opţionale se regăsesc şi benzile decorative de interior Individual, panoul de instrumente acoperit în Sensatec şi panoul de instrumente Individual acoperit în piele.

BMW Seria 4 Coupé (detaliu spate)

Opţional, asistentul de parcare dispune acum şi de asistent de marşarier, în timp ce Parking Assistant Plus include Drive Recorder, care filmează videoclipuri, cu o lungime de până la 40 de secunde, cu împrejurimile automobilului. În caz de accident, acesta salvează automat un film cu 20 de secunde înainte şi după accident. Noul Head-Up Display transmite informaţii legate de condus pe o zonă de proiecţie mărită cu 70%. Noua reprezentare 3D a zonei din jurul maşinii, disponibilă împreună cu Live Cockpit Professional, prezintă situaţia traficului din imediata sa apropiere şi oferă informaţii despre posibilele acţiuni oferite de sistemele activate de asistare a condusului.

BMW România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here