BMW SERIA 8 GRAN COUPÉ, PERFORMANȚĂ

Seria 8 Gran Coupé

Un automobil sport cu patru uşi este adăugat noii game BMW Seria 8. Cu conceptul său independent de caroserie, noul BMW Seria 8 Gran Coupé întruchipează un fler sportiv unic în segmentul de lux. Alăturându-se BMW Seria 8 Coupé şi BMW Seria 8 Cabriolet ca cel de-al treilea model din gama Seria 8, Gran Coupé are propriul său caracter, combinând performanţele deosebite, designul modelat cu dinamism şi eleganţă şi un spaţiu semnificativ mărit pentru pasagerii din spate.

Seria 8 Gran Coupé

Noul BMW Seria 8 Gran Coupé este singurul model din segmentul său ce este derivat direct dintr-un automobil sport cu două uşi. Potenţialul dinamic rezultat, dar şi ampatamentul mai lung şi reglajul şasiului specific modelului creează un echilibru între performanţe sportive şi confortul călătoriei. Toate acestea înseamnă că Seria 8 Gran Coupé are calităţi excelente pentru utilizare cotidiană, dar şi capacitate de a parcurge distanţe lungi. Combinaţia de linii trasate cu precizie şi suprafeţe vaste care se derulează precum un model prin noul limbaj de design al mărcii BMW ajută interiorul noului BMW Seria 8 Gran Coupé să realizeze un echilibru unic între dinamism şi eleganţă. Conceptul de coupé cu patru uşi a fost translatat într-o caroserie cu proporţii speciale. Secţiunea frontală a Gran Coupé-ului este identică cu designul Seria 8 Coupé până la punctul unde încep montanţii A. Farurile LED adaptive sunt disponibile standard. Pe lângă proporţiile sale distinctive, designul lateral şi al părţii spate ale noului BMW Seria 8 Gran Coupé se distinge clar de cel al celorlalte versiuni Seria 8. Întrucât cadrul parbrizului este mai vertical, şi linia acoperişului este mai înaltă, ceea ce se traduce prin spaţiu pentru cap suplimentar atât în faţă, cât şi în spate. Linia acoperişului se contopeşte cu spatele printr-o oscilaţie graţioasă, prin intermediul unei tranziţii sub formă de aripă în vecinătatea montanţilor C care accentuează silueta alungită. Totodată, luneta urmează o linie ceva mai abruptă pentru a permite o deschidere mai largă a portbagajului. O linie de caracter suplimentară accentuează eleganţa caroseriei, iar suprafeţele puternic evazate integrează umerii pronunţaţi pentru un efect general, cu ecartamentul spate mai mare, pentru o prezenţă de forţă. Pasajele puternic evazate ale roţilor şi ecartamentul lat joacă şi ele un rol definitoriu în forma părţii spate. Liniile orizontale şi contururile sculptate ale suprafeţelor oferă spatelui un aspect lat, dar simplu. Blocurile optice subţiri, integrale LED, se extind mult în flancuri. Iar ţevile de eşapament duble, cu contur trapezoidal, sunt poziţionate de fiecare parte a secţiunii inferioare a şorţului spate. Stilul distinctiv al noului BMW Seria 8 Gran Coupé este exprimat şi prin designul interior. Atât în faţă, cât şi în spate, experienţa condusului este definită de o simbioză perfectă de dinamism şi lux. Plusul de lungime a ampatamentului şi deschiderea generoasă a uşilor oferă pasagerilor din spate un spaţiu pentru picioare fără precedent pentru un coupé BMW – aceştia beneficiază de un acces mai uşor ca niciodată.

Seria 8 Gran Coupé

Lumina ambientală disponibilă standard la noul BMW Seria 8 Gran Coupé accentuează liniile orientate spre înainte din interiorul automobilului pentru un efect dramatic. Specificaţia standard a noului BMW Seria 8 Gran Coupé include şi un panoul de instrumente şi umeri ai uşilor tapiţaţi integral cu piele, scaune sport operare electric cu tetiere integrate stilistic în spătarele scaunelor şi decoraţiuni cu piele Vernasca. Scaunele multifuncţionale, disponibile standard la BMW M850i xDrive Gran Coupé, sunt tapiţate cu piele Merino cu detalii extinse. O altă opţiune disponibilă pentru BMW M850i xDrive Gran Coupé şi la automobilele cu pachetul M Sport o reprezintă noile scaune M Sport cu design tip scoică distinctiv. Consola centrală extinsă este exclusivă la noul model BMW Seria 8 Gran Coupé, aşa cum este şi unitatea din spate ce dispune de scaunele exterioare configurate ca locuri individuale. Contururile şi modelele cusăturilor de la scaunele spate preiau designul scaunelelor sport din faţă. De asemenea, scaunele spate oferă suport lateral excelent şi tetiere integrate, ceea ce permite pasagerilor să împărtăşească sentimentul veritabil de automobil sport. Un al treilea loc în spate, pentru a fi utilizat în călătoriile scurte, ceea ce face ca noul BMW Seria 8 Gran Coupé să fie un automobil cu 4+1 locuri. Proprietăţile aerodinamice ale noului BMW Seria 8 Gran Coupé au fost perfecţionate prin dotări care includ şasiul inferior etanşeizat aproape complet, controlul activ al clapetelor de aer, Air Curtains şi suporturile foarte subţiri ale oglinzilor retrovizoare. O combinaţie inteligentă de materiale contribuie la reconcilierea cerinţelor precise privind rigiditatea caroseriei şi minimizare a masei. Pe lângă uşi şi învelişul exterior al acoperişului, capota, panoul frontal de forfecare, subcadrul motorului, peretele despărţitor şi suportul barei spate sunt toate realizate din aluminiu. Capota din plastic a portbagajului, suportul de magneziu al cockpitului şi utilizarea plasticului armat cu fibră de carbon în tunelul central contribuie la reducerea masei şi la distribuirea acesteia cu efect optim. În consecinţă, penalizarea de masă a versiunii cu patru uşi faţă de BMW Seria 8 Coupé a fost limitată la circa 70 de kilograme. Totodată, livrarea impozantă a puterii motorului V8 de 4,4 litri de la noul BMW M850i xDrive Gran Coupé este acompaniată de acustica specifică, amplificată suplimentar de sistemul de evacuare M Sport. Cu o putere maximă de 390 kW/530 CP şi un vârf al cuplului de 750 Nm, noul motor V8 de la BMW M850i xDrive Gran Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Reacţia instantanee atractivă şi un poftă inconfundabilă de a urca în turaţii sunt caracteristicile noului motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care echipează modelele BMW 840i Gran Coupé şi BMW 840i xDrive Gran Coupé. Propulsorul produce o putere maximă de 250 kW/340 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm.

Seria 8 Gran Coupé

Motorul de 3,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, este mai uşor cu aproximativ şase kilograme decât cel pe care îl înlocuieşte şi îşi lasă amprenta printr-o elasticitate îmbunătăţită semnificativ de-a lungul întregului interval de turaţii. Acestea sunt factorii principali ai manevrabilităţii sprintene şi agile a automobilului. BMW 840i Gran Coupé este propulsat de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde, în timp ce noul BMW 840i xDrive Gran Coupé execută sprintul în 4,9 secunde. Prezenţa fără precedent a unui motor diesel în acest segment face posibilă combinarea calităţilor sportive cu capacitatea remarcabilă de a parcurge distanţe lungi. Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, oferă noului BMW 840d xDrive Gran Coupé tot ce-i trebuie pentru misiunea sa. Puterea maximă de 235 kW/320 CP şi cuplul maxim de 680 Nm creează un motor care este capabil deopotrivă de rulaj fără efort la turaţii joase, dar şi de acceleraţii vivace. BMW 840d xDrive Gran Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde. De asemenea, BMW Seria 8 Gran Coupé dispune standard de BMW Live Cockpit Professional. Acesta cuprinde un sistem de navigaţie şi multimedia, dar şi un panou de instrumente complet digital, de înaltă rezoluţie, aflat în spatele volanului, care dispune de monitor cu diagonala de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi de display central ce măsoară 10,25 ţoli (26,04 cm). Noul sistem de operare BMW 7.0 se evidenţiază prin funcţiile digitale şi moderne, adaptate cu precizie la nevoile conducătorului. Pentru o operare intuitivă, conducătorul poate alege funcţionalitatea touchscreen a displayului central, controlerul iDrive, butoanele de pe volan, controlul vocal sau cel prin gesturi. Asistentul Personal Inteligent BMW interpretează un rol important în sistemul de operare. Partenerul digital poate fi activat prin rostirea mesajului “Hei, BMW” şi ajută conducătorul să utilizeze funcţiile automobilului. Mai mult, acumulează continuu noi skill-uri datorită actualizărilor transmise fără probleme de Remote Software Upgrade. Asistentul Personal Inteligent BMW poate fi utilizat şi pentru selectarea celor trei moduri Experience pentru interior. Acestea pot fi activate atât timp cât se doreşte şi adaptează perfect funcţiile luminilor de interior, sistemul de climatizare, gradul de umbră, încălzirea/ventilarea scaunului şi muzica (în funcţie de specificaţia automobilului) la nevoile conducătorului. Lansarea pe piaţa mondială a noului automobil va începe câteva luni mai târziu, în septembrie 2019, inclusiv în România. Mai multe detalii sunt disponibile aici (GRAN COUPE).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here