BMW Seria 5 Sedan, eficient și progresiv

0
101
Noul BMW Seria 5 Sedan

BMW Seria 5 Sedan este în acest moment o prezență puternică, cu un interior marcat de detalii rafinate, soluțiile de electrificare și inovațiile de ultimă în domeniul asistării condusului, precum și conectivitatea de ultimă generație, ajută noua Seria 5 să-și consolideze poziția de automobil eficient și progresiv. O gamă largă de inovaţii tehnologice vor fi disponibile la bordul noului model, acestea deschizând calea pentru pentru un nou capitol din povestea de succes a constructorul german de automobile premium.

BMW Seria 5 Ssedan (frontal)

Descrierea noastră începe cu designul exterior, acesta fiind scos în evidență de liniile clare și elegante, sportive. Grila specific BMW a crescut în dimensiuni și coboară acum mai mult către spoilere, ea fiind încadrată de un contur dintr-o bucată, ceea ce îi confer mai multă putere. De asemenea, conturul subțire al farurilor oferă o interpretare mult mai modernă a design-ului deja consacrat al mărcii. Dispuse una lângă cealaltă, două surse de lumini de zi – în formă de U și, opțional, sub formă de L – creează o grafică precisă și modernă. Noile faruri – complet LED – includ lumina de viraj adaptive, faza lungă Selective Beam cu efect anti-orbire, tehnologie matrix și asistentul de fază lungă fiind oferite opțional.

BMW Seria 5 Sedan (lateral)

Muchiile negre și noua grafică L asigură un impact visual marcant pentru farurile noului Seria 5. Stopurile și luminile de frână au fost integrate într-un ansamblu comun, care formează acum un singur bloc optic. Totodată, indiferent de linia de echipare, toate modelele noului Seria 5 vor beneficia de finisaje trapezoidale ale evacurărilor. Un sistem de propulsive plug-in hybrid va fi disponibil acum pe noul model, utilizarea tehnologiei mild hybrid – cu generator-staret de 48V – urmând să fie extinsă la toate modelele cu motorizare cu patru și șase cilindri. Introdusă în toamna anului trecut, această tehnologie va oferi acum performanțe îmbunătățite și un consum de combustibil mai mic, alături de confort sporit la condus.

BMW Seria 5 Sedan (interior cabină)

Printre dotările de interior, regăsim sistemul de afișare și operare cu display central de până la 12,3 inch și sistemul de operare BMW 7, un serviciu care aduce clienților Asistentul personal inteligent BMW – cu funcționalitate extinsă – oferit ca dotare standard la noul Seria 5. Alături de integrarea smartphone sau actualizarea software la distanță, regăsim și BMW Maps, un serviciu care oferă, pe lângă calcularea rapidă şi precisă a traseelor sau a timpilor de sosire și actualizare la intervale scurte a datelor de trafic în timp real, și un sistem de navigaţie bazat pe cloud, care permite conducătorilor să aleagă orice cuvânt când selectează o destinaţie. Funcţia standard de integrare a smartphone-ului este compatibilă acum atât cu Apple CarPlay, cât şi cu Android Auto.

BMW Seria 5 Sedan (consolă centrală)

În ce privește motorizările, noua Seria 5 vine cu varietate de trei motoare pe benzină și trei diesel care generează între 184 și 340 CP. Sistemul de injecţie directă de la propulsoarele pe benzină funcţionează la presiune crescută, ceea ce înseamnă o eficienţă mult mai mare, în timp ce tehnologia de supraalimentare cu două turbine, care acum este disponibilă la toate variantele diesel, asigură o livrare şi mai spontană a puterii – alături de o eficienţă crescută. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, în timp ce tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive este oferită ca dotare standard sau opţional pentru toate variantele de model, cu excepţia motorizării entry-level pe benzină.

BMW Seria 5 Sedan (spate)

În fine, trebuie să amintim și de sistemele de asistare la condus, acesta fiind disponibile acum cu funcții suplimentare, confortul la condus fiind astfel îmbunătățit pe distanțe lungi, oferind totodată și siguranţă crescută în situaţiile în care conducătorul nu are o vizibilitate bună. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii, inclus cu opţiunea Driving Assistant, oferă acum şi facilitatea de revenire pe bandă prin intermediul asistentului de direcţie. Gama de funcţii ale Parking Assistant a fost extinsă odată cu adăugarea asistentului de marşarier, care preia controlul direcţiei în timp ce parcurge înapoi distanţe de până la 50 de metri, în timp ce Drive Recorder permite conducătorilor să înregistreze şi să stocheze imagini din jurul automobilului.

BMW România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here