BMW M4 GT4, o capodoperă adevărată!

0
96
BMW M4 GT 4 (concurs design)

BMW M4 GT4 are un câştigător al concursului de design: Chan Wen Bin. Originar din Malaysia, artistul a depăşit numeroşii concurenţi prin designul propus pentru un model BMW M4 GT4 şi se aşteaptă la folosirea creaţiei sale pe o maşină de curse adevărată. În vârstă de 27 ani, designerul s-a impus atât în preferinţele juriului format din Cao Fei (creator al celui mai recent BMW Art Car), Michael Scully (Director Auto Global la Designworks) şi Bruno Spengler (Canada, pilot oficial BMW), cât şi ale fanilor BMW Motorsport care au avut ocazia să-şi aleagă favoritul pe canalele social media şi astfel să influenţeze rezultatul.

BMW M4 GT4 (imagine frontală)

La finala sezonului din DTM Trophy, ce va avea loc la Hockenheim (Germania), designul câştigător va fi prezent într-o cursă din lumea reală. Un M4 GT4 va concura culorile gândite de Wen Bin. “Sunt fan BMW încă din copilărie şi mereu am visat ca într-o bună zi să realizez ceva cu BMW”, a declarat Wen Bin. “Acest concurs a fost o oportunitate fantastică pentru mine de a-mi arăta pasiunea pentru BMW şi de a avea designul folosit de BMW Motorsport. Sunt foarte încântat că am câştigat această competiţie, abia aştept să văd rezultatul în lumea reală. Este unul dintre cele mai mari succese din cariera mea de designer. Mulţumesc BMW!”

BMW M4 GT4 (imagine laterală)

În plus faţă de perspectiva pur artistică, juriul a acordat o mare importanţă legăturii dintre motorsportul real şi cel virtual în luarea deciziei. Având motto-ul “Fuziunea dintre lumea reală și SIM Racing”, participanţii s-au confruntat cu misiunea de a crea un design ale cărui eleganţă şi frumuseţe să fie evidente nu doar în lumea virtuală, ci şi în cea reală. “Culoarea neagră predominantă este mereu clasică şi elegantă pentru un coupé BMW de înaltă performanţă”, a declarat Cao Fei, cea care a creat al 18-lea BMW Art Car, cu care pilotul oficial BMW Augusto Farfus a concurat în Cupa Mondială FIA GT din Macao, în 2017.

BMW M4 GT4 (detaliu general)

“Detaliile albastre şi roşii subtile, dispersate în jurul maşinii, accentuează sportivitatea şi estetica exclusivă, combinaţia de culori reflectând însăşi esenţa gamei BMW M, aducând un omagiu istoriei şi moştenirii sale. Acest design este cu adevărat atemporal”. Prin designul său, Wen Bin a depăşit numeroşi concurenţi care au avut ocazia de a-şi trimite propunerile de când competiţia a fost deschisă la 8 iulie 2020. Pe lângă verdictul juriului, voturile de la comunitatea BMW Motorsport, au jucat şi ele un rol în decizia finală. În urma lui Wen Bin, Juan Diego Sánchez şi Monholo Oumar au ocupat locurile al doilea și al treilea.

BMW M4 GT4 (detaliu spate)

Rudolf Dittrich (Director General BMW Motorsport) și initiator al competiţiei, a declarat: “Felicitări lui Chan Wen Bin pentru câştigarea concursului de design. Prin creaţia lui, el a exprimat perfect fuziunea dintre motorsportul real şi cel virtual. Aştept finala sezonului din DTM Trophy, când designul va stârni un interes într-o cursă reală. Aştept cu acelaşi interes şi să văd designul folosit în lumea virtuală. Mulţumiri tuturor minţilor creative care au luat parte la această competiţie. Volumul de înscrieri ne-a surprins şi impulsionat motivaţia de a modela SIM Racing şi motorsportul real împreună cu această comunitate fantastică”.

Detalii aici: BMW România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here