BMW la Consumer Electronics Show

BMW X7 ZeroG Lounger

BMW Group expune la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas – desfășurat între 7 și 10 ianuarie – conceptele vizionare despre mobilitatea viitorului, prezența mărcii germane fiind comunicată sub hashtag-ul #ChangeYourPerception. În centrul comunicării se află convingerea fermă a companiei asupra schimbării în perspectivă a cerințelor mobilității viitorului și de a le dezvolta cu adevărat. Dedicat acestei filozofii, standul mărcii bavareze oferă vizitatorilor experiențe și demonstrații practice care dau substanță și consistență ideilor prezentate.

BMW i3 Urban Suite

Unul prim punct de atracție îl reprezintă BMW i Interaction EASE, aceasta oferind perspectiva unui viitor în care condusul autonom a devenit ceva obișnuit – conceptul auto primind un exterior abstract, atenția urmând să fie concentrată exclusiv asupra interiorului. Un concept care subliniază potențialul de interacțiune interactivă, aproape umană, între pasager și automobile.

Context în care funcția principal este sistemul innovator de detectare a privirii din I Interaction EASE. Practic, inteligența artificială a automobilului detectează când pasagerul își fixează privirea asupra unui obiect din afara mașinii și îi oferă informații relevante despre el sau moduri de a interacționa cu acesta.

BMW X7 ZeroG Lounger

Un al doilea punct de atracție oferă vizitatorilor șansa de observa cât de aproape este constructorul german de transformarea viitorului în realitate. Trei modele BMW X7 au fost echipate cu luxoasele ZeroG Lounger – un concept complet nou de relaxare în timpul călătoriei – ecare, într-o formă similară, vor fi gata pentru producția de serie în doar câțiva ani.

Astfel, pasagerul poate înclina scaunul până la 60°, putând totuți să se bucure de confortul obișnuit și fără compromisuri în ce privește siguranța sau protecția în caz de accident. Al treilea punct este BMW i3 Urban Suite, acesta fiind conceput pentru a oferi o experiență cu pasagerul în prim plan – modelele i3 de serie fiind supuse unei transformări complete.

BMW CES 2020

Pentru a recrea ambianță unui hotel boutique, autoturismului i s-a acordat o atenție special, la bordul acestuia rămânând neschimbate doar scaunul șoferului și bordul. În acest moment, pe străzile Las Vegas-ului se află douăzeci de exemplare i3 Urban Suite, acestea putând fi chemate prin intermediul unei aplicații. Interiorul automobilului întâmpină pasagerii cu o ambianță relaxantă, datorată în parte scaunelor de tip lounge, acestea oferind un spațiu generos și o zonă special Sound Zone, ceea ce permite călătorilor să reducă integral zgomotul din exterior. Un trio de exponate remarcabile ce reafirmă angajamentul BMW Group de a folosi tehnologia într-un mod care oferă beneficia concrete pentru clienți.

BMW CES, Tehnologia 5G

O altă inovație este tehnologia 5G, aceasta fiind prezentă foarte vizibil în portofoliul constructorului german la ediția 2020 a CES. BMW iNEXT, care va fi lansat în cursul anului 2021, va dispune de conectivitate 5G, ceea ce va face ca BMW Group să fie primul producător auto premium din lume ce oferă noul standard de telefonie mobilă într-un model de serie.

De asemenea, BMW oferă vizitatorilor o zonă exterioară care va găzdui o demonstraţie live – cu un autoturism BMW i3 şi un smartphone – care va prezenta modul în care 5G poate duce siguranţa rutieră la nivelul următor. La 1 iulie 2019 BMW Group a devenit primul producător auto care a făcut ca datele sale anonimizate de trafic să fie disponibile în mod universal pentru uz necomercial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here