BMW iX în noua eră a mobilității sustenabile!

0
240
BMW iX (detaliu general)

BMW iX este primul model al constructorului bavarez creat pe noua arhitectură modulară și scalabilă. Cu un model conceput din start pentru mobilitatea electrică, marca germană redefinește conceptul de Sports Activity Vehicle (SAV).

iX (detaliu general)

Noul vehicul îmbină plăcerea de a conduce cu emisiile zero, sportivitatea și autonomia cu confortul interior și dezvoltarea durabilă. Totodată, constructorul se concentrează pe domenii precum design, autonom, conectivitate au electrificare, oferind atribuții unice în lumea automobilului. Prin conceptul de spațiu, propulsia, șasiul specific și sistemul de operare inovator, BMW anunță o nouă eră a mobilității. Asemenea modelelor X, proporțiile, caracterul versatil și poziția înaltă a scaunelor, oferă o bună imagine de ansamblu în trafic.

O mașină inovatoare

Rigiditatea structurală  a caroseriei, coordonarea suspensiei, roțile mari și confortul ridicat, transmit soliditate și o imagine de calitate superioară. De asemenea, tracțiunea, agilitatea și stabilitatea, beneficiează de livrarea spontană a puterii pur electrice și a direcției precise. Distribuția echilibrată a centrului de greutate și cel mai mare ecartament din segment contribuie la dinamica remarcabilă în viraje. Un aspect care creează o experiență de condus bine definită, care reflectă experiența unui producător de autovehicule premium.

iX (detaliu cabină)

Conform BMW Group, lansarea pe piață a modelului iX este programată pentru luna noiembrie 2021, inclusive pe piața locală. Astfel, iX xDrive50 va dispune de 523 CP, consum de 19,8/23,0 kWh/100 km și autonomie de circa 630 km. În același timp, iX xDrive40 dispune de 326 CP, consum de 19,4/22,5 kWh și autonomie de circa 425 km. Ulterior, gama va fi extinsă cu iX M60, puternicul vehicul M complet electric din gama SAV (cu 600 CP). Noua combinație xDrive și competența M conduce la o experiență remarcabilă de condus.

Omul și automobilul în dialog

Experiența de utilizator iX este modelată în mare măsură de noul sistem iDrive al constructorului german de vehicule premium. Noua generație a sistemului de afișare şi control realizează interacţiunea dintre conducător şi automobil în viitorul digital. Operarea intuitivă şi multimodală devine un dialog natural între om şi automobil, cu obiectiv pe alinierea funcţiilor controlate prin iDrive. Inovaţiile constau în capacităţile extinse ale Asistentului Personal Inteligent BMW, care iau contact cu pasagerii cu o grafică complet nouă.

iX (detaliu spate)

Ambianța interioară se caracterizează prin ecranul central curbat, arhitectura inovatoare a cabinei și consola centrală cu volan hexagonal. Se adaugă materialele durabile și noi principii de design, precum Shy Tech. Design-ul progresiv al interiorului contribuie semnificativ la noua experiență de condus, cu accent pe variante luxoase de personalizare. Opţiunile de înaltă calitate şi alegerea a trei universuri interioare oferă clienţilor libertate atunci când configurează noul BMW iX. “Am proiectat modelul iX din interior sre exterior”, spune Domagoj Dukec – Director BMW Design. (foto: BMW Group)

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here