BMW iX, despre confort și design interior!

0
273
BMW iX NEXT

BMW iX este în acest moment o viziune transformată în realitate. Cu aproximativ un an înainte de lansarea pe piață, constructorul german a oferit – la finalul anului trecut – primele imagini cu viitorul model de serie BMW iX. Un model care implică un design avansat, minimalist și precis, vehiculul este primul representant al unei generații revoluționare de automobile gata să redefinească plăcerea de a conduce, sentimentul de spațiu interior și relația dintre mașină și pasageri.

BMW iX (planșă bord)

Așadar, voi începe cu Matthias Junghanns (Head of Interior Design BMW i), cel care menționează că, “BMW iX dispune de o arhitectură interioară special concepută pentru acest model“. Progamat pentru intrarea în producție la finalul anului 2021, automobilul oferă pasagerilor o construcție inovatoare, în special prin modul cum a fost proiectată cabina – un spațiu extrem de primitor și rafinat – care își propune să fie un spațiu “de locuit” pe roți. “Am încercat să realizăm un design plecând de la dorințele clienților, mașina fiind dezvoltată de la interior către exterior, linia cabinei oferind rolul central oamenilor”, menționează Matthias Junghanns.

BMW ix (spațiu cabină)

Rezultatul acestei cercetări este ofrită de spațiul interior generos, care se pliează perfect pe confortul oferit unui număr de cinci pasageri. Plecând de la această informație, două elemente cheie vin să definească linia de design a vehiculului: zona centrală a mașinii (care oferă mai mult spațiu în interior); acoperișul panoramic (care se întinde pe toată lungimea autovehiculului). Similar cu limbajul de design exterior, interiorul cabinei accentuează luxul rafinat printr-un aspect minimalist. În partea din față regăsim un ecran curbat – cu un display informativ de 12,3 inch și un ecran de control de 14,9 inch – poziționat de-a lungul planșei de bord.

BMW iX (consolă centrală)

Conducătorul beneficiează de o vedere neobstrucționată a ecranelor datorită noii forme a volanului, care beneficiează de un contur hexagonal. De asemenea, comenzile au fost mutate pe uși și consola centrală, o distanțare vizibilă față de design-ul cu cu care eram obișnuiți până acum; rămân integrate doar acele comenzi esențiale, majoritatea fiind controlate tactil. Design-ul rafinat nu înseamnă și o pierdere a personalității vehiculului, noul stil oferind posesorului o cabină extrem de personală. Noile scaune față și bancheta spate par a fi sculptate ca niște piese de mobilier, suprafețele interioare fiind acum accentuate cu ajutorul unor detalii extrem de subtile.

BMW iX (stadiu de lucru)

“Este un spațiu care te invită la călătorie cu prietenii sau familia, un interior deschis și inundat de lumină”, completează Matthias Junghanns. “BMW are o mare responsabilitate în ce privește resursele utilizate, reușind să folosim materiale reciclate și să le dezvoltăm până la un grad foarte ridicat de lux”, adaugă Daniela Bohlinger (Head of Sustainability BMW Group). Pentru a marca viitorul sustenabil al mărcii, au fost integrate alegeri durabile în interiorul și exteriorul vehiculului, materialele alese venind să înfrumusețeze aspectul luxos din cabină, menționând aici lemnul cu pori deschiși sau pielea tăbăcită cu extract din frunze de măslin.

BMW iX (detaliu cabină)

Practic, dacă ar fi să luăm în considerare interiorul luxos, confortabil și foarte primitor – atât pentru șofer, cât și pentru pasageri – constructorul german de automobile premium promovează bunăstarea utilizatorilor prin alegerea unui design extrem de rafinat și a modului sustenabil prin care este creat. Un vehicul devenit cu adevărat un spațiu de locuit pe roți, am putea spune. “Pentru mine, viitorul mobilității este unul foarte confortabil și primitor, el devenind pentru fiecare dintre noi aproape o a doua casă”, concluzionează și Claudia Geidobler (Head of BMW i color & trim design). Detalii aici: BMW ROMÂNIA

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.