BMW Group intră într-o nouă eră a cercetării

0
118
BMW Group

BMW Group deschide noul său centru al reţelei sale globale de cercetare şi dezvoltare – FIZ Projekthaus Nord – odată cu intrarea acestuia în funcţiune. Complexul de clădiri, impresionant din punct de vedere arhitectural, face ca Centrul de Cercetare şi Inovaţie (FIZ) din München extins în repetate rânduri să fie una dintre cele mai mari locaţii de cercetare şi dezvoltare din Europa şi manifestă angajamentul clar faţă de Germania ca locaţie pentru cercetare şi dezvoltare.

BMW Group (eveniment lansare)

Astfel, specialiştii vor dezvolta aici hardware şi software pentru generaţiile viitoare de automobile BMW Group. Pe lângă dimensiunile enorme, activitatea de construcţie a fost caracterizată şi de utilizarea aplicaţiilor de ultimă generaţie: planificatorii de construcţii au folosit metode de simulare virtuală, cum ar fi simularea eoliană şi calculul de proiectare, pentru a valida designul inovator al clădirii. Clădirea a fost construită în conformitate cu principiul tehnologiei de smart building şi al controlului digital al utilizatorilor – acest lucru permite creşterea semnificativă a eficienţei energetice şi, mai presus de toate, fiecare proces specific construcţiei să fie digitalizat în mod constant.

Oliver Zipse (Preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG)

“În cadrul FIZ lucrăm la viitorul automobilelor în fiecare zi a săptămânii. Aici dezvoltăm tehnologiile care vor modela mobilitatea de mâine şi ne asigurăm că automobilele noastre premium oferă plăcere durabilă”, a declarat Oliver Zipse (Preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG). “Prin FIZ Nord facem următorul mare pas în procesul nostru de transformare: ne pregătim cercetarea şi dezvoltarea pentru viitor. Totul va fi digital, complet conectat şi mai agil ca oricând pentru a aduce tehnologiile viitorului în producţia de serie. Acest lucru ne va consolida rolul de companie high-tech şi, în acelaşi timp, va consolida poziţia Germaniei ca locaţie de cercetare şi dezvoltare.”

BMW Group (detaliu clădire).

Acum, FIZ oferă premisele structurale pentru noile priorităţi de cercetare şi dezvoltare: electrificare, digitalizare şi creşterea conectivităţii automobilelor. În calitate de companie bazată pe date, BMW Group a planificat capacităţi enorme de procesare a datelor – complexul FIZ are peste 20.000 de servere şi o capacitate de stocare de peste 90 de petabytes, ceea ce corespunde volumului de date a 24 de miliarde de fotografii smartphone, fiecare de 4 MB. Schimbul zilnic de date de la şi către FIZ din München se ridică la 115 terabytes – fără a include centrul de date pentru condus autonom din Unterschleißheim, care a fost construit special în acest scop.

BMW Group (detaliu clădire.)

Pentru prima dată, toţi dezvoltatorii de trenuri de rulare vor lucra împreună sub un singur acoperiş la FIZ Nord – indiferent dacă lucrează la motoare pe benzină ultramoderne şi eficiente sau dezvoltă ultimele generaţii de propulsii electrice. Acest lucru asigură un schimb colegial intensiv şi, astfel, transferul de cunoştinţe între tehnologii. În acest fel, BMW Group creează o fundaţie importantă pentru dezvoltarea calităţilor angajaţilor care lucrează acolo. Pe lângă dezvoltarea propulsiei, FIZ Nord pune un accent secundar pe integrarea completă a automobilului – şi astfel pe stăpânirea nivelurilor de complexitate din ce în ce mai mari.

BMW Group (detaliu. clădire)

Totodată, BMW Group stabileşte standarde arhitecturale şi funcţionale prin clădirea FIZ Projekthaus Nord, două complexe de birouri asociate şi o clădire pentru bancuri de testare şi echipamente de măsurare, urmând să găzduiască aproximativ 4.800 de dezvoltatori de automobile. Caracterul industrial, bazat pe hardware, al FIZ este simbolizat de stilul de clădire funcţionalist. Atmosfera de loft a clădirii subliniază orientarea companiei ca una de tehnologie. De asemenea, BMW Group a acordat importanţă cartografierii nevoilor angajaţilor săi din clădire şi a efectuat o analiză prealabilă a reţelei în procesul de planificare arhitecturală.

BMW Group (.detaliu clădire)

Nu în ultimul rând, structura clădirii a fost menită să promoveze cooperarea şi să stimuleze schimbul – cu zone de proiect multifuncţionale pentru colaborare interdisciplinară. “Prin Projekthaus Nord continuăm povestea de succes a celui mai mare Tech Campus al nostru. Aici construim literalmente viitorul BMW Group: FIZ Nord este un reper major al proiectului nostru FIZ Future”, explică Ilka Horstmeier, membru al Consiliul de Administraţie, responsabil pentru resurse umane. “Noile medii de lucru reunesc angajaţii noştri împreună subiecte şi funcţii şi susţin serviciile noastre complexe de integrare şi dezvoltarea modernă a automobilelor.”

Detalii aici: BMW GROUP ROMÂNIA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here