BMW, Condus virtual în Vision iNEXT

0
34
BMW Vision iNext - Los Angeles

La ediţia din acest an a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, BMW Group va prezenta viitorul plăcerii condusului şi potenţialul conectivităţii digitale într-o varietate de moduri diferite. În perioada 8-11 ianuarie 2019, vizitatorii vor avea prima şansă de a conduce virtual în Vision iNEXT, acompaniaţi de Asistentul Personal Inteligent BMW. În acest fel, BMW Group îşi subliniază capacităţile în domeniile designului, condusului autonom, conectivităţii, electrificării şi serviciilor (D+ACES), care sunt definite ca domenii principale ale activităţii viitoare în strategia corporate NUMBER ONE > NEXT.

BMW Vision iNext - Los Angeles

Vision vehicle va fi expus alături de o instalaţia sofisticată de realitate combinată care, în premieră, oferă o impresie virtuală şi captivantă a modului în care se conduce autonom, fără emisii şi complet conectat în Vision iNEXT. Pentru a începe simularea, Asistentul Personal Inteligent BMW sugerează o agendă zilnică şi planifică perfect activităţile pentru călătorie. Cu ochelarii de realitate virtuală şi un concept spaţial conceput special, vizitatorii se pot cufunda în această lume virtuală: iniţial, ei înşişi conduc Vision iNEXT, dar automobilul preia curând funcţia de condus. În modul “Ease” autonom, conducătorul interacţionează cu Asistentul Personal Inteligent BMW, care face sugestii şi controlează diferite servicii digitale pentru conducător – de la videoconferinţe la cumpărături şi funcţii smart home.

Prin tehnologia sa inovatoare pentru condus foarte automatizat, conectivitatea inteligentă şi conceptele inovatoare de control şi afişare, Vision iNEXT prezintă modalităţi complet noi de utilizare a timpului de condus. Vizitatorii pot explora direct principiul fundamental de design denumit “Shy Tech” – tehnologia integrată discret care devine vizibilă doar când este necesar -, datorită altor două exponate din afara automobilului. Interiorul Vision iNEXT este conceput ca mediu mobil care îmbunătăţeşte calitatea vieţii. Acest “Favorite Space” răspunde întrebării: “Cum vor arăta automobilele când nu vor mai trebuie să fie conduce de o persoană, dar încă pot fi?” Asistentul Personal Inteligent marchează începutul unei noi ere pentru marca BMW, utilizând limbajul natural pentru interacţiune cu automobilul şi pentru a accesa funcţiile. În noul X5, vizitatorii por verifica funcţiile care vor fi disponibile pentru noile modele din martie 2019, alături de anumite capacităţi viitoare ale Asistentului Personal Inteligent.

De asemenea, asistentul personal este parte integrantă a conceptului de stand. Întâmpină vizitatorii la intrarea în stand şi în ghidează spre centrul expoziţiei prin experienţe de sunet şi lumină. Prezenţa BMW Group la CES 2019 este completată de o prezentare spectaculoasă de modele la exterior. BMW Motorrad va demonstra unul din punctele sale de atracţie în cercetare în domeniul condusului autonom: R 1200 GS care se conduce singur. Informaţiile acumulate cu această motocicletă de teste vor contribui în viitor la furnizarea unei asistenţe şi mai bune la manevrele dificile. În premieră, vizitatorii pot lua loc în noul X7 şi se pot bucura de o călătorie printr-un traseu off-road impresionant. Detalii aici (www.bmw.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here