BMW Concept i4, privind către viitor

0
447
BMW Concept i4 (Vedere generală)

BMW a inaugurat un nou capitol în istoria, oferind astăzi publicului primul său gran coupé electric. Concept i4 reprezintă o privire către BMW i4, programat să intre în producţia de serie în 2021 ca primul model electric al BMW Group în clasa medie premium. Modelul oferă o abordare complet nouă a excelenţei dinamice pentru care BMW este renumit şi combină designul sportiv elegant şi modern, cu spaţiul şi funcţionalitatea unui Gran Coupé cu patru uşi – la care se adaugă condusul cu zero emisii locale.

BMW Concept i4 (Vedere frontală)

Conform domnului Adrian van Hooydonk (Vicepreşedinte Executiv BMW Group Design), “BMW Concept i4 aduce electrificarea în centrul mărcii BMW“. “Designul este dinamic, curat şi elegant. Pe scurt: un BMW perfect care rulează fără emisii.” Valorile remarcabile ale trenului de rulare includ o autonomie de 600 km, putere de până la 530 CP și o acceleraţie de la 0-100 km/oră în aproximativ 4,0 secunde, viteza maximă fiind de peste 200 km/oră. Cu toate acestea, calităţile de condus ale modelului Concept i4 nu pot fi exprimate doar prin numere, livrarea silenţioasă a puterii creând o senzaţie complet nouă de dinamism.

BMW Concept i4 (Vedere laterală)

“Designul Concept i4 prezintă proporţii fantastice, un caracter expresiv puternic şi, desigur, multă atenţie pentru detalii”, adaugă Domagoj Dukec (Directorul BMW Design). “Prin ecranul central curbat BMW (Curved Display), am redefinit orientarea spre conducător specifică BMW într-o manieră foarte elegantă. În acelaşi timp, Concept i4 aduce un sentiment de plăcere a condusului durabil”, completează acesta. Ca parte a pachetului, Concept i4 include numeroase detalii de design exterior şi interior, acestea urmând să-și facă apariţia atât la BMW i4, cât şi la alte automobile de serie cu propulsie electrică.

BMW Concept i4 (Vedere asupra planșei frontale)

Exteriorul elegant şi modern reprezintă un contrapunct deliberat la experienţa dinamică a condusului. Proporţiile de Gran Coupé rezolvate perfect creează o apariţie autentică, modernă şi încrezătoare. Ampatamentul lung, linia acoperişului specifică unui fastback şi consolele scurte formează un profil de bază plin de eleganţă şi dinamism. Prin cele patru uşi, Concept i4 oferă nu doar un nivel ridicat de caracter practic şi utilizare zilnică, ci şi un interior mult mai mare decât ar putea sugera imediat proporţiile moderne ale mașinii. Liniile clare şi volumele întinse se contopesc într-o sculptură bogată și lină.

În cursul prezentării BMW Concept i4, BMW a dezvăluit în premieră noua imagine a mărcii. Noul logo oferă şi baza pentru emblema de pe BMW Concept i4. Designul bidimensional transparent asigură integrarea perfectă şi accentuează şi mai mult culoarea specială pentru exterior Frozen Light Copper. Conceptul are nu numai misiunea de a privi spre viitor în ceea ce priveşte estetica, tehnologia şi inovaţia, ci şi de a explora potenţialul de design al mărcii BMW.

BMW Cnoncept i4 – Interior

Interiorul BMW Concept i4 este un model construit pentru cei care vor să conducă. Pentru aceasta, fiecare element din partea frontală a habitaclului este orientat către conducător. Noul ecran central curbat BMW (Curved Display) şi noul volan dezvăluie o nouă abordare a orientării către conducător şi anticipează devoltările de serie BMW iNEXT şi BMW i4. Aici, suprafeţele de prezentare a monitorului de informaţii şi a displayului central se îmbină într-o singură unitate înclinată spre conducător. Acest grup de ecrane optimizează prezentarea informaţiilor şi face ca operare tactilă a monitorului să fie mai intuitivă.

BMW Concept i4 (Lifestyle)

Tehnologia avansată de afişare, cu sticlă antireflex, elimină necesitatea unei structuri care să umbrească displayurile şi astfel contribuie la un cockpit simplu şi aerisit. Ecranul central curbat BMW cuprinde o mare parte din secţiunea din faţa conducătorului şi deasupra consolei centrale, oferind o imagine foarte modernă zonei frontale. Forma subţire, fără margini, denotă calitate şi sofisticare. Aproape toate funcţiile de operare sunt integrate în display ca parte a unei abordări generale centrată pe reducerea la minimum a controlului haptic. Chiar şi sistemul de control al climei funcţionează acum cu control tactil.

BMW Concept i4 – Lifestyle

A cincea generaţie a tehnologiei eDrive este o caracteristică definitorie a i4 şi, prin urmare, şi a viitoarei mobilităţi electrice. Motorul electric, electronica de putere, unitatea de încărcare şi bateria de înaltă tensiune ce folosesc a cincea generaţie a tehnologiei eDrive sunt dezvoltări complet noi care permit BMW Group să facă încă un pas important în domeniul sistemelor de propulsie electrificate. Motorul electric dezvoltat pentru i4 generează o putere maximă de până la 390 kW/530 CP, ceea ce îl clasează alături de un motor termic V8 actual. Livrarea instantanee a puterii conferă i4 atribute de performanţă deosebite şi eficienţă excepţională.

BMW Concept i4 (Vedere din spate)

Producţia de serie a noului BMW i4 va începe în 2021 la fabrica principală a BMW Group din München. Acest lucru înseamnă că, în viitor, automobilele cu motoare termice, sistem plug-in hybrid şi propulsie full electrică vor fi fabricate pe aceeaşi linie de asamblare la München, ca bază a strategiei „The Power of Choice” a mărcii. Integrarea BMW i4 în sistemul de producţie existent reprezintă o sarcină provocatoare pentru uzina din München. Conceptul de caroserie al BMW i4 diferă de arhitecturile modelelor de automobile produse la uzină până în prezent datorită necesităţii de a găzdui bateria de înaltă tensiune. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.