BMW M, primele teste cu M3 Touring

0
180
BMW M3 Touring

BMW M GmbH a început la Garching, în apropiere de München, activitatea pentru un alt vis devenit realitate: pentru prima dată în istoria BMW M gama de modele va fi completată cu un M3 Touring. Performanţe specifice M combinate cu o creştere a spaţiului disponibil şi funcţionalitatea inteligentă a unui model Touring – anterior, această reţetă a fost rezervată exclusiv pentru BMW M5. Atât la a doua generaţie din 1992, cât şi la cea de-a patra din 2007, sedanul business de înaltă performanţă a fost acompania de o versiune Touring.

BMW (M. GmbH) M3 Touring

Nu este prima dată când BMW M au analizat ideea de a aduce acest concept de automobil în gama M3. Exact acum 20 de ani, prototipul corespunzător a fost lansat pe baza celei de-a treia generaţii BMW M3. Obiectivul a fost să demonstreze că flexibilitatea ridicată şi integrarea perfectă a automobilelor sport de înaltă performanţă cu dotări de caroserie specifice ar putea fi încorporate în procesul de producţie al M3. La a şasea generaţie M3, aceasta nu se va încheia cu simple consideraţii teoretice şi serii de teste tehnice ale produsului. Motorul M TwinPower Turbo cu şase cilindri de sub capotă a fost configurat.

BMW (M GmbH) M3 Touring

Cinci uşi şi un portbagaj versatil sunt exact ceea ce fanii acestui model au aşteptat de multă vreme. Ca a patra variantă a modelului, BMW M3 Touring îndeplineşte speranţele tuturor celor care doresc să ducă la un nou nivel interacţiunea specifică M dintre performanţele de motorsport şi caracterul practic cotidian. Niciodată un automobil break din clasa medie premium nu a oferit o experienţă atât de precisă a condusului. Punţile late, prizele mari de aer din faţă şi cele patru ţevi de eşapament din spate nu lasă nici o îndoială că ADN-ul M va fi perceptibil pe deplin în ciuda noului design al caroseriei automobilului.

BMW (M GmbH) M3. Touring

Primul M3 Touring este încă în faza iniţială a procesului de dezvoltare de serie, ce va dura aproximativ doi ani. Ca şi în cazul altor automobile sport de înaltă performanţă de la BMW M, şi pentru M3 Touring se aplică următoarea formulă: ori de câte ori prototipul a primit undă verde pentru teste pe drumurile publice, înseamnă că s-a făcut pasul decisiv spre maturitatea de serie. În curând, nu numai acolo va fi văzut cu regularitate. Asemenea tuturor celorlalte modele BMW M, procesul intens de testare va avea loc pe celebra Nordschleife de la Nürburgring, pentru că primul M3 Touring este, în primul rând, un M3.

Detalii aici: BMW România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here