Share This Article
Într-o expediție unică în București, în cadrul unui proiect BMW România, am descoperit noile BMW X2 și MINI Countryman. Amestec de explorare urbană nocturnă care a inclus povești interbelice cu automobile, dar și street art în peisajul Capitalei.

Sincer, atunci când la capătul celălalt al firului se află Alex Șeremet (BMW România), nu ezit o clipă. Marchez momentul cu pricina în agenda și, pentru că de fiecare dată, așteptările mi-au fost cu mult depășite. La fel am procedat și în cazul eveniemntului #NightDriveRO. A fost un proiect care, aveam să aflu, a avut la origine ideea echipei de interni a mărcii BMW. Iar aici îi pot enumera pe Bogdan Săraru, Ingrid Paraschiv și Matei Teodor.
Obiectivul
Un exercițiu de a creativitate care a avut drept obiectiv să prezinte două noi modele, BMW X2 și MINI Countryman. Partea unei echipe tinere, căruia i s-au alăturat o echipă de opt fotografi consacrați din presa auto, care are un lung istoric de colaborare cu brandul prin proiectul #BMWPhotoCamp, dar și echipa Neat.Graphics, care au realizat un film special, dedicat ideii de condus nocturn folosind cele două modele.

O selecție de lucrări ale fotografilor Adrian Cobzașu, Andrei Toboșaru, Bogdan Paraschiv, Ciprian Mihai, Dragoș Savu, Mihai Dăscălescu, Radu Chindriș, Ramona Copil a fost prezentată într-o expoziție specială în cadrul Conferinței Naționale de Fotografie. Eveniment desfășurat între 20-21 aprilie la Muzeul Național de Artă. Pentru ca mai apoi să beneficieze de o nouă expunere în cadrul concertului găzduit de Automobile Bavaria Otopeni.
Night Drive
#NightDriveRO continuă un proiect care trebuia să aibă loc în 2020, întrerupt de declanșarea pandemiei globale. Este construit pe ideea că noaptea este pentru cei care vor să savureze condusul, bucurându-se de străzi pustii, pentru cei care vor o introspecție personală în singurătatea orașului plin de povești. “Bucureştiul ofera poveşti cu adevărat fascinante. Demersul nostru îşi propune să aducă în atenţie câteva repere”, explică Alex Şeremet.

“Multe clădiri din perioada interbelică încă mai există şi îşi spun poveştile. Istoria are astfel consistenţă, este vie şi conţine multe repere din lumea automobilului cu pionieri şi eroi incredibili. Precum sunt Petre Cristea sau fraţii Leonid. Zilnic poate mergem pe traseul Marelui Premiu al Oraşului Bucureşti din anii ’30. Aici se păstrează hale industriale unde se fabricau trăsuri de lux sau construcţii care găzduiau showroom de automobile”.
Artă stradală
„În acelaşi timp am descoperit în steet art o formă de exprimare care dă valoare oraşului. Este o artă spectaculoasă, cu oameni pasionaţi care au multe de spus. Şi în această privinţă sunt multe comori ascunse care de multe ori se pierd în agitaţia zilnică”. Marca BMW a fost asociată în prezentare cu povești istorice, bucurându-se de o prezență bogată în București interbelic. Și asta încă de acum nouăzeci de ani, la jumătatea anilor 1930.

În timp ce, extrovertită, remarcându-se prin posibilități de personalizare creative, MINI a propus automobilul pentru explorarea street-art în București. Astfel, ne-a ajutat să vizităm o serie de locații diferite ca stil și abordare. Și aceasta pentru că, aveam să descopăr, Capitala ascunde multe lucrări valoroase mulțumită unor artiști pasionați. O serie de festivaluri aduc în prim-plan aceste proiecte, precum „Outline Street Festival” sau „Street Art Festival”.
Articolul poate fi citit integral în ediția print No. 51