BMW iX3, propulsie exclusiv electrică

0
160
BMW iX3 - full electric

BMW a anunțat mobilitatea lansarea noului model iX3, primul automobil din gama de modele a mărcii care este propulsat exclusiv electric. Apariţia noului iX3 reprezintă cea mai recentă etapă în derularea strategiei de electrificare a constructorului german de automobile premium. Este pentru prima dată când un sistem de propulsie full electric a fost combinat cu caracteristicile robuste, funcţionalitatea versatilă şi spaţiul, confortul şi calităţile sportive caracteristice unui model X.

BMW iX3 (full electric)

Premiera noului iX3 înseamnă şi debutul celei de-a cincea generaţii a tehnologiei eDrive, dar şi debutul unei noi ere a sistemelor de propulsie electrificată pentru automobilele premium. Transformările sunt susţinute de progresele semnificative în ceea ce priveşte caracteristicile de performanţă, autonomie, masă, spaţiul necesar montării şi flexibilitate sistemul de propulsie. Cele mai noi inovaţii dezvoltate de BMW Group pentru optimizarea motorului electric, a electronicii de putere, a tehnologiei de încărcare şi a bateriei de înaltă tensiune oferă noului iX3 o putere maximă de 286 CP, o autonomie de până la 460 km în ciclul de testare WLTP şi un nivel de eficienţă energetică peste cel al oricărui alt model din clasa sa.

BMW iX3 (selector viteză)

Produsele şi serviciile personalizate de la BMW Charging şi serviciile digitale inovatoare de la BMW Connected Charging oferă clienţilor o gamă largă de opţiuni atunci când vine vorba de încărcare rapidă şi accesibilă a bateriei de înaltă tensiune acasă, la serviciu sau în timpul călătoriei. Oferta reflectă abordarea extinsă a constructorului privind mobilitatea electrică, care continuă dincolo de automobil şi acoperă o varietate de cerinţe şi situaţii ale clienţilor şi îi ajută pe noii proprietari ai modelului iX3 să utilizeze în mod optim calităţile mașinii atât în călătoriile de zi cu zi, cât şi pe distanţe lungi. Combinată cu produsele plug-in hybrid, lansarea pe piaţă a unui SUV full electric subliniază rolul de lider al BMW Group în mobilitatea durabilă.

Totodată, noul model iX3 deschide calea pentru cea mai recentă etapă de dezvoltare a sistemelor de propulsie electrificată. A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive se remarcă prin principiul său de design integrat pentru componentele de propulsie. Acum, motorul electric, electronica de putere şi transmisia sunt aranjate împreună într-o singură carcasă. Sistemului de propulsie electrică integrat compact, permite o reducere substanţială a spaţiului de instalare necesar şi a masei componentelor în raport cu puterea pe care o produc şi a dus la o reducere de 30% a volumului sistemului de propulsie electric. Sistemul de propulsie electrică de a cincea generaţie va fi inclus şi în modelele BMW i4 şi BMW iNEXT ce vor fi lansate în 2021.

BMW iX3 (interior cabină)

Designul exterior al noului iX3 afişează proporţiile tipice ale unui SUV, ceea ce înseamnă că oferă imaginea tipică pentru caracterul robust şi talentele versatile ale modelelor X. Designul este influenţat de imaginea tipică unui automobil cu un sistem de propulsie fără emisii locale, fără a dilua în vreun fel acele atribute SAV de bază. Identitatea distinctivă a noului iX3, încapsulată de sistemul său de propulsie complet electric, este evidenţiată prin caracteristicile de design specifice modelului. Modificările adaptate pentru spoilerului faţă şi difuzorului, grila radiatorului în mare parte închisă şi jantele din aliaj uşor nou dezvoltate optimizează aerodinamica maşinii. În plus, accentele albastre ale modelului fac referire la conexiunea tehnologică cu BMW i.

BMW iX3 (detaliu interior cabină)

Interiorul automobilului conţine accente albastre – o referinţă la sistemul de propulsie full electrică – acestea putând fi regăsite atât pe butonul Start/Stop, cât şi pe maneta selectorului de viteze. Alte indicii specifice modelului includ inscripţionarea de pe consola centrală, plăcile pragurilor uşilor care poartă logo-ul BMW i, ecranele din cockpit şi displayul central adaptat prezenţei unui sistem de propulsie electrică, precum şi iluminatul ambiental disponibil standard, care oferă iluminare albastră în setările de bază. Controalele clar structurate, cu aplicaţii galvanizate standard, suprafeţele cu design elegant şi materialele de înaltă calitate generează o atmosferă premium inconfundabilă în interiorul variantei full electrice BMW X3.

BMW iX3 (detalii spate)

Sistemul de navigaţie bazat pe cloud BMW Maps, inclus ca parte a Live Cockpit Professional, permite calcularea traseului şi a sosirii cu o precizie mai mare. Echiparea standard pentru noul iX3 cuprinde şi Asistent Personal Inteligent, integrare smartphone cu preechipare Apple CarPlay şi Android Auto şi servicii digitale de la Connected Charging. În plus, funcţia Remote Software Upgrade menţine automobilul actualizat cu cele mai recente software. Conţinutul actualizărilor variază de la servicii noi la funcţii îmbunătăţite ale maşinii. Actualizările pentru fiecare linie de cod pot fi importate OTA – fie pe un smartphone prin intermediul aplicaţiei My BMW, fie direct în maşină utilizând cartela SIM încorporată standard în automobil.

Detalii aici: BMW ROMÂNIA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here