BMW iX Flow inclus în topul inovațiilor TIME!

0
17
BMW iX Flow

TIME a dezvăluit lista anuală a celor mai bune invenții, printre mărcile prezente în top numărându-se și marca BMW. Pentru a alcătui lista, publicația a solicitat nominalizări de la editorii și corespondenții săi din întreaga lume!

Detaliu model Ix Flow (foto BMW)

Publicația a acordat o atenție deosebită domeniilor în creștere, precum industria automobilelor electrice, energia verde sau metaverse. TIME a evaluat fiecare concurent pe o serie de factori-cheie, inclusiv originalitatea, eficacitatea şi impactul. “Sunt 200 de invenţii inovatoare, precum inteligenţa artificială sau diamante realizate din excesul de carbon. Invenții care schimbă modul în care trăim sau lucrăm”, spun editorii publicației.

Inovații

BMW iX Flow cu E Ink este un automobil capabil să-şi schimbe culoarea caroseriei prin atingerea unui buton. Vehiculul a fost prezentat la Consumer Electronics Show 2022 (CES) din Las Vegas. Prin modificarea culorii caroseriei, BMW iX Flow deschide o nouă modalitate de personalizare a experienței de condus. De asemenea, culoarea exterioară variabilă poate contribui la starea de bine din interior şi la eficienţa automobilului.

Acest lucru se face ţinând cont de proprietăţile culorilor atunci când este vorba de reflectarea luminii şi absorbţia energiei termice. O suprafaţă albă reflectă mult mai multă lumină solară decât una neagră. Prin urmare, încălzirea habitaclului ca urmare temperaturilor exterioare ridicate poate fi redusă prin schimbarea exteriorului la o culoare deschisă. Pe vreme rece, exteriorul închis ajută mașina să absoarbă căldura soarelui.

Beneficii

În ambele cazuri, schimbările selective de culoare pot ajuta la reducerea utilizării sistemul de climatizare al automobilului. Acest aspect reduce cantitatea de energie necesară sistemului electric al automobilului şi consumul de combustibil sau energie electrică. Într-o maşină electrică, schimbarea culorii în funcţie de vreme poate ajuta la extinderea autonomiei. Totodată, tehnologia poate împiedica încălzirea planşei de bord.

BMW ROMÂNIA (www.bmw.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.