BMW Seria 5 în scena de deschidere Macbeth!

0
73
BMW Seria 5 & Macbeth

Teatro alla Scala (Milano) a marcat revenirea publicului în seara inaugurală a stagiunii, precum și vizualizarea unui model BMW. Opera pusă în scenă a fost Macbeth (Giuseppe Verdi), în regia lui Davide Livermore și dirijată de maestrul Riccardo Chailly. Totodată, decorurile au fost semnate de artistul Giò Forma!

BMW/Macbeth (foto BMW)

Cadrul dintr-o metropolă distopică, în haine contemporane, sunt o referire la arhitectura metropolitană şi elemente de design celebre. De asemenea, aduce în prim-plan un automobil modern – BMW Seria 5 – cu aspect “all black” special pentru această ocazie. Este vehiculul cu care Macbeth şi Banco călătoresc la deschiderea tragediei. moment când cele două personaje traversează pădurile Scoţiei.

Opera

Protagonist a numeroase scene, vehiculul pornește într-o călătorie care prevesteşte atmosfera în stil “Inception” a lui Christopher Nolan. Data de 7 decembrie este o zi aniversară pentru Teatro alla Scala. Macbeth este regizat de maestrul Riccardo Chailly şi este ultima etapă în “Trilogia de tinereţe”. Este dedicat primei faze de producţie a compozitorului, după deschiderile cu Ioana d’Arc (2015) şi Attila (2018).

Scenă Macbeth (foto BMW)

Cu Macbeth, Davide Livermore a devenit primul regizor care realizează spectacolul inaugural timp de patru stagiuni consecutive. Decorurile BMW poartă semnătura artistului Giò Forma, costumele de Gianluca Falaschi, videoclipurile de D-wok şi luminile de Antonio Castro. Pe scenă, o distribuţie de excelenţă a reunit unele dintre cele mai mari voci ale vremurilor noastre. Solista principală a spectacolului este Anna Netrebko.

Artiștii

Anna Netrebko este una dintre cele mai căutate voci pe scena internaţională, aflată la a cincea reprezentaţie inaugurală de stagiune. Luca Salsi, unul din marii baritoni Verdi de astăzi, revine în rolul lui Macbeth. Francesco Meli – profesor de canto şi dicţie, protagonistul deja a opt personaje Verdi – îl interpretează pe Macduff. Coregrafia poartă semnătura lui Daniel Ezralow, un protagonist al dansului și divertismentului contemporan.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.