BMW, viziune asupra mobilității individuale!

0
87
Viziune BMW i Vision AMBY (foto: BMW)

BMW și-a prezentat viziunea asupra explorării urbane, o soluție vizionară cu două roți pentru mobilitatea viitorului. Denumit i Vision AMBY, vehiculul arată similar cu o bicicletă electrică, dar oferă mult mai multe posibilități.

Viziune BMW asupra mobilității viitorului (foto: BMW)

Vehiculul este unul dintre cele cinci concepte cu care constructorul bavarez își prezintă viziunea asupra viitorului mobiliății. Sub o singură umbrelă regăsim mobilitatea electrică, digitalizarea și dezvoltarea durabilă, concepetele reușind să creeze un mix de mobilitae versatilă. dezvoltate cu două și patru roți, vehiculele sunt alimentate de un mod de gândire durabil. O idee care răspunde unei game extrem de largi de nevoi de mobilitate.

Mobilitate adaptivă

AMBY este un neologism pentru “mobilitate adaptivă”. O viziune care interpretează ideea de bază a mobilității urbane adaptive pe două roți în moduri diferite. Cele două vehicule sunt echipate cu sistem de propulsie electric cu trei viteze pentru diferite tipuri de drum. Sistemul de propulsie permite viteze de până la 25 km/oră pe pistele de biciclete. Totodată, poate atinge 45 km/oră în oraș sau 60 km/oră în afara zonelor urbane.

Modurile disponibile pentru pilot sunt stocate în aplicația smartphone-ului conectat cu Vision Vehicle “AMBY”. Selectarea modurilor este perfect fezabilă, inclusiv recunoașterea automata  alocației sau tipului de drum. Operațiuni realizate cu ajutorul tehnologiei de geo-restricționare și reglare automată a vitezei maxime. Un vehicul necesar în viitor, ținând cont că orașele vor restrânge semnificativ spațiul alocat automobilelor.

Sfidează categorisirea

“Oriunde priveşti, categoriile aparent stabilite dispar. În viitor, clasificările «maşină», «bicicletă» sau «motocicletă» nu trebuie să determine natura produselor gândite de noi, spune Werner Haumayr. “O schimbare de paradigmă care ne oferă posibilitatea de a adapta produsele la stilul de viaţă al oamenilor. Așa cum putem vedea cu pedelecul de mare viteză i Vision AMBY, vehicul care ocupă spațiul dintre bicicletă și motocicletă”.

Mobilitate urbană BMW i Vision AMBY (foto: BMW)

De altfel, constructorul german i Vision AMBY ca un mijloc de transport atractiv pentru viitor în oraşele mai mari. Poate deveni al doilea vehicul pentru familie sau punct de intrare în lumea mijloacelor de transport cu două roți. Electrificat, cu pedale, i Vision AMBY oferă o gamă extrem de variată de aplicații. De asemenea, BMW extinde enorm domeniul de utilizare a unei biciclete convenționale cu ajutorul tehnologiilor inteligente.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.