BMW prezintă viitorul iDrive la CES 2021!

0
171
BMW iDrive (CES.2021)

BMW iDrive a debutat cu prima generație în urmă cu douăzeci de ani. Astăzi, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2021, constructorul german urmează să prezinte următorul capitol al sistemului său de afişare şi operare, acesta fiind pregătit să ducă interacţiunea conducător-automobil într-o nouă eră digitală şi inteligentă. CES are loc în perioada 11-14 ianuarie – în formulă exclusiv digitală – BMW folosind forumul virtual oferit de eveniment pentru a prezenta publicului o avanpremieră a noului său iDrive, un sistem care va fi dezvăluit oficial pe parcursul anului 2021.

BMW iDrive CES 2021 (display central)

Prezentarea digitală include și un videoclip care ne introduce în dezvoltarea experienței de utilizator din ultimele două decenii. Protagoniștii acestei călătorii în timp sunt un Seria 7 din 2001 – care a oferit premiera sistemului iDrive – și un model iX, la bordul căruia este disponibilă noua generație a sistemului de afișare și operare. Introdus în 2001, sistemul a schimbat modul de utilizare al automobilului și a “curățat” cabina de numeroasele butoane și comenzi, în locul fiind disponibil un display central și un cadru rotativ pe consola centrală. Acest sistem a permis șoferilor să acceseze un număr mare de setări cu un singur instrument de operare.

Controlerul iDrive şi controlul vocal au făcut ca operarea sistemelor maşinii să fie mult mai uşoară. În cazul în care conducătorul trebuia să găsească şi să activeze un buton dedicat în cockpit pentru fiecare funcţie, acum îşi putea menţine mâna într-un singur loc pe controler, care ocupa o locaţie ergonomică ideală pe consola centrală. Diferitele funcţii ar putea fi controlate folosind mişcări standard de rotaţie, apăsare şi schimbare. Iar conducătorul putea vizualiza informaţiile de pe display  la fel de repede şi în siguranţă; era nevoie doar să-şi abată privirea de la drum pentru o scurtă clipă pentru a verifica starea de funcţionare a sistemelor.

Informații suplimentare despre marcă AICI

Următoarea generaţie de iDrive duce la un nou nivel relaţia în plină dezvoltare dintre un model BMW şi conducătorul său. Noul sistem acoperă perfect decalajul dintre tehnologia analogică şi cea digitală. Şi, la rândul său, anunţă o altă schimbare de paradigmă, deoarece numărul de funcţii disponibile într-un automobil şi complexitatea lor continuă într-un mod ascendent. Inteligenţa digitală a fost introdusă în automobile, senzorii optimizaţi permiţându-le acum să perceapă şi să analizeze împrejurimile. Ca urmare, elementele de condus şi parcare sunt automatizate, în timp ce serviciile de cloud investighează date în timp real.

BMW iDrive CES 2021 (consolă centrală)

Aceasta înseamnă că, în multe situaţii, automobilul are acces la o ofertă mai mare de informaţii decât conducătorul. De exemplu, poate primi şi afişa avertismente de pericol de la alte automobile BMW şi poate face predicţii cu privire la disponibilitatea locurilor de parcare la o destinaţie. Dezvoltările vor continua în această direcţie, prezentând noi provocări pentru sistemul de afişare şi operare al maşinii. Noua generaţie iDrive este configurată pentru a utiliza potenţialul unui automobil conectat inteligent mai mult ca niciodată şi astfel face experienţa de mobilitate şi mai sigură, mai confortabilă şi mai convenabilă şi chiar mai bogată ca varietate. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here