Home WHEELS BMW Motorrad, exercițiu de imaginație electric

BMW Motorrad, exercițiu de imaginație electric

0
63
BMW Motorrad (concept)

Ne place să vedem că designerii devin creativi atunci când vine vorba de motocicletele electrice. Fiecare model se prezintă cu caracteristici unice, iar ceea ce vă prezentăm aici este unul dintre acele concepte electrice care atrag cu siguranță atenția. Realizat de BMW Motorrad, conceptul este combinate cu elemente care provin de la compania El Solitario MC, detaliile diferențiind în mod clar această motocicletă electrică. Cu o linie retro, motocicleta electrică reprezintă un exercițiu de imaginație al designer-ului Iago Valino, conceptul fiind proiectat pentru călătoriile pe distanțe lungi, ținând cont de condițiile dificile care pot apărea pe drum.

BMW Motorrad (concept 1)

Estetica motocicletei a avut ca sursă de inspirație iconicele modele Ural, designerul Iago Valino adăugând modelului propriile sale idei, rezultatul fiind un concept care se aseamănă cu motocicletele BMW utilizate de armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Probabil o să vă întrebați ce are diferit această motocicletă? Ei bine, principalul motiv îl reprezintă înlocuirea atașului tradițional cu un spațiu destinat diferitelor unelte sau accesorii esențiale unei călătorii pe distanțe lungi.

BMW Motorrad (concept 2)

Spațiul suplimentar pentru depozitare include, de asemenea, curele pentru ancorarea diferitelor încărcături sau unelte destinate unor lucrări, tot aici existând și un loc destinat bateriilor suplimentare ale motocicletei. Pentru a ajuta la deplasarea pe timpul nopții, în cadrul unor aventuri off-road, atașul este echipat cu trei faruri LED detașabile. Cu această motocicletă, designerul aduce un tribut modern al motocicletei Ural, caroseria netedă – cu elemente unghiulare – este completată de vopseaua gri-ardezie, ceea ce îi confer un plus din punct de vedere estetic, în ciuda formei extrem de puternice pe care o afișează.

BMW Motorrad (concept 3)

O altă caracteristică de design o reprezintă aripile poziționate deasupra roților, rolul acestora fiind acela de a “subția” forma sculpturală a motocicletei. Totodată, panoul de control dispune de un ecran unde se regăsesc principalele funcții care facilitează comunicarea utilizatorului cu interfața extrem de prietenoasă a motocicletei. Caroseria include ghidonul și șaua extrem de subțiri, acestea fiind îmbrăcate în piele maro.

BMW Motorrad (concept 4)

Din punct de vedere al propulsiei, motocicleta este alimenta de o baterie de 18,7 kWh, nefiind anunțate mai multe detalii despre viteză și autonomie. Fiind încă un concept, performanțele nu sunt încă cunoscute, se știe doar că este destinată unor plimbări pe distanțe lungi, modelul electric fiind un echilibru între nostalgia trecutului și construcțiile futuriste ale momentului. Rămâne să vă prezentăm în viitor evoluția acestui model.

El Solitario MC

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here