BMW prezintă noua generație de modele M

0
135
Noul BMW (M4 Compé)

BMW a prezentat cea mai nouă generaţie a automobilelor sale de înaltă performanţă din segmentul premium al clasei medii. Noile modele M3 Sedan, M3 Competition Sedan, M4 Coupé şi M4 Competition rămân și astăzi referinţa absolută în segment şi duc mai depart spiritul M: combinaţia inconfundabilă de performanţe optimizate pe circuit şi capacitate superioară de utilizare cotidiană la un nou nivel.

Noile BMW M3 & M4 Coupe

Lansarea pe piaţă a noilor maşini sport de înaltă performanţă va avea loc în martie 2021. Alături de două concepte distincte de caroserie – Sedan, cu spaţiu pentru un maxim de cinci pasageri; Coupé cu patru locuri – gama de opţiuni disponibile pentru sistemul de propulsie oferă clienţilor o varietate neobişnuită pentru configurarea automobilului în funcţie de preferinţele personale. Noile BMW M3 Sedan şi M4 Coupé sunt echipate cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, a căror putere de 480 CP este transferată către puntea spate prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte, unică în segment.

Noul BMW M3 Coupe

La noile M3 Competition Sedan şi M4 Competition Coupé, motorizarea turbo cu funcţionare la turaţii înalte oferă 10 CP şi este combinată cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. Mai mult, cele două modele Competition vor fi disponibile cu sistem de tracţiune integrală M xDrive, disponibilitatea pentru livrare a acestor modele fiind estimată pentru vara anului 2021. Clienţii pot alege unul din trei profiluri pentru modelul lor Sedan sau Coupé. Evoluţiile dinamice semnificative făcute faţă de predecesor sunt rezultatul unui proces de dezvoltare şi reglaje specific M, realizat alături de testarea noii maşini de curse M4 GT3.

Planșă bord (BMW M3 Coupe)

Motoarele noilor automobile combină capacitatea de a urca în turaţii pentru care modelele M sunt renumite, cu cea mai recentă versiune a tehnologie M TwinPower Turbo. Designul ultrauşor şi rigiditatea excepţională sunt atribute remarcabile ale componentelor de maximizare a performanţelor motorului. Două turbocompresoare cu răcire indirectă a aerului de supraalimentare, un sistem de admisie a aerului cu debit optimizat şi un sistem de injecţie directă pe benzină ce funcţionează la o presiune maximă de 350 bar ajută la generarea instantanee a puterii motorului şi apetitul pentru turaţii, sunt susţinute fără întrerupere până la limita superioară.

Motorul ce propulsează noile M3 Sedan şi M4 Coupé atinge un vârf al curbei de cuplu la 550 Nm între 2.650 şi 6.130 rpm. Puterea sa maximă de 480 CP este disponibilă la 6.250 rpm. Propulsorul din echiparea modelelor Competition îşi menţine şi el cuplul maxim pe un interval larg de turaţii, cei 650 Nm fiind disponibili între 2.750 şi 5.500 rpm. Puterea maximă de 510 CP este dezvoltată la 6.250 rpm, turaţia maximă a motorului fiind de 7.200 rpm. Noile M3 Sedan şi M4 Coupé au nevoie de doar 4,2 secunde pentru a sprinta de la 0 – 100 km/oră, în timp ce modelele Competition sprintează de la 0 – 100 km/oră în 3,9 secunde.

Planșă bord (BMW M4 Coupe)

Designul distinctiv al caroseriei noilor modele M3 Sedan şi M4 Coupé face o declaraţie curajoasă despre performanţa şi experienţa de condus antrenantă emoţional. Dotările de design specifice M implicate ferm în cerinţele funcţionale ale automobilelor sport de înaltă performanţă sunt integrate armonios în limbajul de design modern. La apariţia atractivă vizual a celor două modele contribuie versiunea specifică M a grilei BMW mare şi verticală, cu bare orizontale, pasajele puternic sculptate ale roţilor cu branhii M  specifice şi pragurile laterale extinse proeminent, cu componente de fixare pentru spoilerul faţă şi difuzor.

Noul BMW M4 Coupe

La interiorul noilor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé, suprafeţele structurate clar şi designul foarte ergonomic al cockpitului asigură o concentrare 100% a conducătorului la experienţa intensă a condusului. Scaunele sport M, nou dezvoltate şi ajustabile electric, tapiţeria cu piele Merino fină, cu acoperire extinsă la interior, reprezintă echiparea standard, în timp ce scaune ventilate opţional sunt disponibile în premieră. Un punct de atracţie remarcabil de pe lista de opţiuni îl reprezintă noile scaune-scoică M Carbon, care combină funcţionalitatea de curse cu o construcţie uşoară, confort pe distanţe lungi şi manoperă somptuoasă.

Detalii aici: BMW ROMÂNIA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here