Blancpain: noul Bathyscaphe din titan!

0
41
Blanpain Fifty Fathoms Bathyscphe

Blancpain lansa în anul 1956 Bathyscphe, o linie devenită în timp un pilon al colecției de ceasuri pentru scafandri. Fidel stilului sportiv-chic al predecesorilor săi, cel mai recent model se prezintă cu atu extrem de valoros: carcasa din titan.

Batyscaphe – curea din titan (foto Blancpain)

Noul Fifty Fathoms Bathyscphe își poartă cu mândrie numele. Acest ceas de scafandru avangardist evocă proprietățile excepționale ale ambarcațiunii subacvatice concepute de Auguste Piccard pentru a explora abisul. Alături de caracteristicile tehnice ale modelelor Bathyscaphe, renumite pentru fiabilitatea lor, creația se prezintă cu o carcasă din titan. Este o premieră în linia actuală, descendentă din originalul Fifty Fathoms.

Pionierat

Blancpain nu este începător în utilizarea acestui metal, el fiind încorporat la începutul anilor 1960 în seria specială MIL-SPEC II. Modele produse pentru echipele de eliminare a bombelor subacvatice ale marinei ameicane. Pionier în domeniul ceasurilor de scafandru – în 1953 era lansat Fifty Fathoms – marca a inovat continuu materialele pentru producția ceasurilor. Titanul este un aliat pentru scafandri, oferind nuemroase avantaje.

Revers Batyscaphe (foto Blancpain)

Rezistent la șocuri, materialul este ideal în condiții de presiune sau coroziune. În plus, metalul are o densitate scăzută, ceea ce îl face deosebit de ușor și confortabil de purtat. Cu diametrul de 44mm și rezistent la apă până la 30 bar (300m), carcasa este produsă din titan 23 satinat. Acest titan de ultimă generație, folosit rar în industria ceasurilor, necesită o muncă substanțială de prelucrare. De aici rezultă și valoarea unui astfel de produs.

Detalii

Cadranul de culoare antracit are un finisaj vertical satinat, realizat manual, care creează un efect mat cu tușe moderne. Este completat cu indicatoare clasice luminiscente și de indecși orari geometrici Bathyscaphe, alături de o ramă din titan satinat. Aceasta este completată de inserturi din ceramic satinată și o scală Liquidmetal™. De menționat, ceasul dispune de o rezervă d eputere de cinci zile și este rzistent la câmpurile magnetice.

Batyscaphe – curea tip NATO (foto Blancpain)

Finisajul este atent lucrat, carcasa beneficiind de geam de safir care lasă să se vadă greutatea oscilantă din aur. Modelul este echipat cu o curea de tip NATO, pânză sau din titan de radul 23 satinat. Design-ul acestuia din urmă este identic cu cel de pe modelele Fifty Fathoms – o premieră pentru un ceas Bathyscaphe. Moștenitor al unei linii clar definite, noul Blanpain Fifty Ftahoms Bathyscaphe este pregătit să înfrunte oceanul.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.