BIOMEGA, VEHICUL URBAN LOW-COST

Biomega - SIN

Biomega este un concept de vehicul electric, realizat de compania daneză cu același nume, modelul respectând principiile de design minimalist scandinav. Debutul vehiculului a fost la târgul CIEE – găzduit de orașul Shanghai (China) – mașina electrică SIN fiind concepută ca un mod urban de transport conectat, accesibil și durabil. De altfel, lansarea marchează primul vehicul electric cu patru roți al companiei daneze, Biomega ocupându-se anterior de construcția bicicletelor electrice de înaltă performanță.

Numele mașinii – SIN – reprezintă o abreviere a orașului din care s-a inspirat (Singapore), vehiculul cu patru locuri beneficiind de o propulsie asigurată de patru motoare independente. În interior, designul respectă principiile de design scandinav (minimalist), o traversă din aluminiu oferind șoferului posibilitatea de a conduce (ridicându-se si coborând în funcție de cerințele acestuia), în timp ce un ecran afișează informațiile necesare din trafic. Componentele sale sunt minime, în timp ce materialele ușoare – amintind aici fibra din carbon modular – conferă pasagerilor un spațiu foarte mare în interior, greutatea redusă influențând semnificativ consumul de energie furnizat de bateriile cu care este dotat vehiculul. În ce privește performanțele, reprezentanții companiei au menționat o accelerație de la 0 – 100 kilometri în aproximativ 13 secunde și o viteză maximă de 130 kilometri/oră, tipologia autoturismului permițând o manevrabilitate ușoară în spațiile urbane restrânse.

Bateria principală (14 kWh) este montată în podeaua autovehicului, planul deschis permițând călătorilor o vizibilitate foarte mare asupra drumului. Conform domnului Jens Martin Skibsted (Fondator al companiei Biomega), “Ne-am concentrat pe mobilitatea urbană încă din anii 1990”. “Biomega a fost întotdeauna o companie deschisă la schimbări, mai ales în ce ce privește modul cum societatea își imaginează viitorul transportului. În acest moment, suntem de părere că ne aflăm într-o poziție extrem de puternică pentru a proiecta un vehicul electric (EV), autoturismul reprezentând o frontieră a noii mobilități”. De asemenea, reprezentanții Biomega au menționat că noul model – SIN – se va concentra pe conectivitate și interfața cu utilizatorul, vehiculul având un potențial de adaptare pentru o gamă largă de oportunități de consum, inclusiv posibilități de “ride sharing” sau leasing operațional. Susținută de grupul de investiții EVE (Hong Kong), compania Biomega și-a propus lansarea vehicului pe piață în intervalul 2021 – 2023, compania mizând pe un preț de vânzare de aproximativ 20000 euro. Mai multe detalii aici (www.biomega.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here