Bernhard Lederer, serie limitată de cronometre

0
451
Bernhard Lederer

Bernhard Lederer, inițiator a numeroase descoperiri în domeniul orologeriei și creator al unor extraordinare tourbillone, revine cu o nouă colecție – intitulată “Tribute to the Masters of Escapements” – o serie limitată de cronometre de precizie concepute și dezoltate pentru a onora ceasornicarii care au inițiat invenții tehnologice, un univers care care rămâne la fel de fascinantă și astăzi. După ani de cercetare, ceasornicarul, de altfel unul dintre primii membri ai ACHI (Académie Horlogère des Créateurs Indépendants), aduce două mecanisme de forță constantă de 10 secunde, concepute de John Harrison în 1756.

Bernhard Lederer (Central. Impulse Chronometer)

Central Impulse Chronometer by Bernhard Lederer este un ceas elegant, cu un mecanism de o complexitate excepțională, rezultatul eforturilor de dezvoltare și o dovadă a celor mai nobile moșteniri. Din nou, lumea orologeră și estetică a lui Bernhard Lederer îșă găsește expresia într-un nou și precis cronometru. Primul ceas Bernard Lederer din colecția “Tribute to the Masters of Escapements” este disponibil într-o carcasă cu diametrul de 44 mm și grosime de 12,2 mm. Ceasul este rezultatul a numeroși ani de explorare a mecanismelor, unul dintre cele mai complexe teme ale unui ceasornicar. Rezultatul este Central Impulse Chronometer al cărui mecanism are un impuls natural.

Bernhard Lederer (mecanism Central Impulse Chronometer)

Bazându-se pe aproximativ 40 de ani de experiență și pe resursele atelierului său din St. Blaise (din apropiere de orașul Neuchâtel, leagănul ceasonicăriei elvețiene), Bernard Lederer a finalizat lucrarea începută de George Daniels, cel care prelease locul lăsat liber de Abraham-Louis Breguet. Central Impulse Chronometer este întruchiparea finală, fiabilă și stabilă a sistemului de numărare și reglare a mișcării mecanice proiectate de ceasornicarul englez. Este compus din două roți de evacuare care funcționează alternativ și sunt conectate la o ancoră absolut unică. Profilul său și rubinele, chiar și modul în care intră în contact cu toate componentele, fac din acest ceas o creație excepțională.

Bernhard Lederer (Central Impulse. Chronometer)

Pentru a obține această precizie a Calibrului 9012, Bernard Lederer a instalat cele două roți de evacuare la capătul unor angrenaje duale separate, fiecare fintre ele beneficiind de propriul său butoi și remontor de forță constantă de 10 secunde. În acest apus al forței mortice, optimizând geometria pieselor de evacuare și reducând greutatea acestor componente consumatoare de energie – inclusive prin reducerea frecarea internă a evacuării la un nivel minim – Bernard Lederer a obținut un grad extraordinar de perfecționare a ceasornicăriei. Este o lucrare adând înrădăcinată în respectarea celor mai nobile tradiții din domeniul orologeriei, cu un nivel de finisare pe măsura ceasului. Detalii aici: BERNHARD LEDERER

Mai multe informații aici: WHEELS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.