Berluti a prezentat colecția pentru iarna 2021!

0
567
Berlut (colecție Living Together Apart - FW2021). Foto Valentin B. Giacobetti)

Berluti a dezvăluit săptămâna trecută cea mai recentă colecție, piesele vestimentare fiind o combinație de croitorie și pictură abstractă. Clipul de prezentare, lansat pe rețelele de socializare, a fostd e fapt o continuare a unui teaser oferit de Berluti la jumătatea lunii ianuarie, în cadrul evenimentului de modă – desfășurat la Paris – dedicat ținutelor masculine.

Berluti (Fall Winter 2021 – Foto Valentin B. Giacobetti)

Cu toate acestea, filmul prezentat în aprilie s-a dorit a fi mault o instalație de art performance – care a fost pusă în scenă digital la Paris și Shanghai – oferind publicului o prezentare completă. Cele două clipuri au avut chiar și titluri diferite: primul a fost denumit “Showing Together Apart”, în timp ce al doilea s-a numit “Living Together Apart”. Încă odată, s-a lucrat cu ideea pictorului rus Lev Keshin, exploatând operele sale din silicon cromatic strălucitor pe o serie de piese – cămăși din bumbac, pulovere din mohair, jachete de tip Mao sau blazere Dandy.

Mai multe știri premium AICI

Ideile artistului contemporan rus sunt observate și în cadrul altor piese vestimentare, precum pălăriile de tip cloche. “În vremuri cu limitarea interacțiunii sociale, conexiunile umane trebuiesc reinventate. În momente ca acestea, putem spune: Living Together Apart”, menționează Kris Van Assche (Artistic Director-ul etichetei Berluti), cel care a lucrat îndeaproape cu regizorul Antoine Asseraf și consultantul cerativ Yoann Lemoine. Într-un joc vizual inteligent, imaginile se bazează pe semnalizarea podelei, o referință la distanțarea socială.

Berluti (FW 2021 – Foto Valentin B. Giacobett)i

Pe parcursul derulării clipului se observă o atitudine rebelă, ca și cum toți cei prezenți participau întâmplător la inaugurarea unei expoziții într-o galerie situată în centrul orașului. Plecând de la această idee, trebuie să remarcăm că Van Assche rămâne totuși un croitor desăvârșit, detaliu observat în “neo-suiting-ul” său nestructurat, locul unde codul vestimentar clasic contrastează cu stilul stradal. Iar aici remarcăm piese precum paltonul realizat sub forma unui pește-balon, în tonuri de gri-oțel, alături de care regăsim un palton de lână elegant.

Mai multe știri auto AICI

Finișul este asigurat de pantaloni tăiați în linie dreaptă, cu vedere la gleznă, în timp ce parka completează jachete riguroase. Remarcabil, Berluti rămâne în continuare un brand de încălțăminte pentru bărbați, eticheta oferind complementar croitorie de înaltă clasă și diferite accesorii. IAr aici putem să amintim o jachetă cu glugă, un jumper din piele cusută manual – care interpretează opera lui Lev Keshin – precum și pantofii sport din piele patinată sau cei cu vârful pătrat, alături de genți colorate cu inspirație din lucrările lui Keshin. Detalii Berluti AICI.

i-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.