BENTLEY LANSEAZĂ CEL MAI RAPID SUV

0
315
Bentayga Speed

Bentley Motors a prezentat detaliile complete ale celui mai rapid SUV din lume. Bentayga Speed dispune de o versiune îmbunătățită, de 635 CP, a renumitului motor W12 de 6 litri, care oferă o viteză maximă de 306 km/h, ajungând de la 0-100 km/h în 3,9 secunde. Proiectat și realizat în Marea Britanie, Bentayga Speed este cel mai puternic și performant Bentayga de până acum.

Acesta se bazează pe îndelungata tradiție a modelelor Speed, care a luat naștere odată cu Bentley Continental GT, în 2007, și împinge limitele performanței Bentayga mai departe, de când și-a revendicat, anul trecut, recordul la categoria SUV-uri de serie la uimitorul Pikes Peak International Hill Climb. Pentru a atinge nivelurile ridicate de performanță, Bentayga Speed oferă și un aspect exterior pe măsură. Farurile fumurii, benzile laterale în culoarea caroseriei și un spoiler impresionant oferă indicii ale performanței SUV-ului. Radiatorul și grila de protecție în nuanțe închise, designul unic al jantelor de 22 de inci, disponibil în trei finisaje, și inscripția Speed, subliniază designul sportiv. La interior, Bentayga Speed introduce o nouă temă de design. Aceasta include accente artizanale elegante în jurul mânerelor de pe ușă, pe marginea pernelor scaunelor și a suporturilor de pe spătar și pe consola inferioară; o nouă cusătură de contrast în formă de diamant; sigle Speed discrete; praguri metalice iluminate marcate cu Speed și utilizarea materialelor Alcantara, specifice mașinilor sport, pentru prima dată pe un Bentayga. La fel ca în cazul tuturor modelelor Bentayga, modelul Speed cu tracțiune integrală este echipat cu diferențial cu blocare electronică și dispune de opt moduri dinamice de condus. Recalibrarea modului de rulare Sport oferă un condus mai alert, în timp ce sistemul de evacuare mai mare și suspensia mai fermă sporesc și mai mult implicarea șoferului. Clienții pot personaliza Bentayga Speed după propriile preferințe, cu o gamă largă de opțiuni exclusiviste. Printre acestea se numără frânele ceramice, scaunele frontale reglabile în 22 de poziții, cu funcție de masaj, panourile din fibră de carbon de pe bord, ecranele pentru scaunele din spate (RSE) și iluminatul ambiental.

 

Realizat artizanal în Crewe, Anglia, habitaclul Bentayga este o mostră de design britanic modern la superlativ. Bentayga Speed introduce un nou interior în două culori, special conceput pentru a evidenția liniile unice de design. Elementul cheie al interiorului este utilizarea materialului Alcantara pentru prima dată într-un Bentayga. Alcantara este un material foarte plăcut la atingere, care este adesea folosit pe mașinile de înaltă performanță – a fost utilizat anterior de Bentley pe modele precum Continental Supersports. În funcție de preferințe, clienții pot opta totuși pentru piele pe Bentayga Speed, fără alte costuri. Liniile de design sunt evidențiate prin accente  construite elegant în jurul portierelor și mânerelor, pe marginea pernelor scaunelor, a suporturilor lombare și pe consola inferioară. Cusătura de contrast este disponibilă pentru toate modelele Bentayga. Pe modelul Speed, această opțiune este extinsă pentru a include motivul de diamant pe suporturile pernelor, pe partea superioară a spătarului, pe interiorul ușilor și pe panoul din spate al oricărui Speed cu patru locuri în loc de cinci. În timp ce clienții Bentayga au opțiunea de adăuga aripile Bentley brodate în partea superioară a spătarului scaunelor, pe noile modele Speed acestea au fost înlocuite cu sigla “Speed”, ori cu unele cusături de contrast sau la culoare. O insignă metalică Speed înfrumusețează plinta laterală de pe partea pasagerului, în timp ce o pragul metalic iluminat și marcat cu Speed întâmpină pasagerii în habitaclul cu adevărat luxos. Cu o execuție elegantă și atemporală, stilul Bentayga îmbină perfect puterea cu siguranța. Bentley Bucureşti, situat pe Bulevardul Pipera. nr 1/x, este al 45-lea dealership al mărcii britanice în Europa continentală (www.bentleymedia.com). Foto – James Lipman.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.