Bentley, inserții luxoase din cristal

Foarte mulți își vor pune întrebarea dacă există mai multă durabilitate decît mediul: Ei bine, da! Atât timp cât această durabilitate este asigurată de longevitatea abilităților manufacturării unor produse – în special cele incluse în categoria de lux – aceasta latură este o responsabilitate pe care mărcile de prestigiu încearcă să o cultive de-a lungul timpului. Un mesaj puternic pe care o marcă de prestigiu încearcă să-l cultive în ultimul său vehicul-concept, un model creat pentru a sărbători centenarul constructorului britanic Bentley, compania fiind angrenată în acest moment în sustenabilitatea ecologică pe termen lung.

Interior EXP 100 GT

Interiorul cabinei este unul spectaculos, dacă luăm în calcul pielea creată de Bridge of Weir – casa care a furnizat tapiteria conceptului EXP 100 GT – alături de detaliile din cristal de cea mai bună calitate furnizate de Cumbria Crystal. De asemenea, hub-ul AI perfect integrat – cunoscut sub denumirea de Bentley Personal Assistant – permite utilizatorilor să efectueze comenzi prin gesturi făcute pe diferitele interfațe din habitaclu și, după cum arată imaginile prezentate de marca britanică, se remarcă o estetică de interior deosebit de impresionantă, alături de una tehnologică. Modul cum este realizat interiorul cabinei răspunde unei nevoi de îmbinare a străvechilor tehnici meșteșugărești și inginerie de ultimă oră. Iar aici putem să-l cităm pe Chris Blade (Managing Director al companiei Cumbria Crystal): “A realiza un obiect manual este cu adevărat dificil – toleranțele și variația pe care o putem obține fiind una destul de mare”, compania (cu sediul Ulverston, Marea Britanie) realizând și setul de champagne pentru Bentayga Mulliner și Continental GT, precum și seturi de decantoare pentru Mulsanne W.O. Edition by Mulliner (putem să mai amintim aici și diferitele obiecte din cristal prezente în pelicule celebre, precum Downtown Abbey sau James Bond).

“Așadar, fiecare dintre noi trebuie să învățăm de la celălalt: Cum să reușesc să dau viață unui element decor interior prezent într-un brief? Cum să modificăm și evoluăm de la idee la produs finit, astfel încât să păstrăm conceptul original, dar să beneficiem de calitățile unui produs meșteșugăresc?”, sunt întrebări pe care dl. Blade și le punea la începuturile acestui proiect. Întrebări firești am spune, chiar dacă trebuie să ținem cont că Bentley a căutat întotdeauna să colaboreze cu cei mai buni producători din Marea Britanie. Iar aici poate răspunde chiar dl. Chris Blade, “ca un ultim producător de obiecte manufacturate din cristal în Anglia, noi, cei de la Cumbria Crystal, suntem cu adevărat onorați să facem parte dintr-un proiect extraordinar. EXP 100 GT ilustrează adevărata măiestrie și tradiții britanice”. Mai multe detalii despre producător sunt disponibile AICI.

EXP 100 GT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here