Bentley celebrează iconicul model Mulsanne

0
216
Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner

Bentley a anunțat lansarea unei versiuni finale a modelului Mulsanne, nava amiral a constructorului britanic. Ediția exclusivă Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner va fi limitată la doar 30 de exemplare, cifra reprezentând  o trimitere către măiestria artizanală britanică, inspirația acestui model unic fiind regăsită în legendarul motor de 6 litri, care sărbătorește anul acest 60 de ani de producție neîntreruptă.

Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner

Odată cu realizarea celor 30 de autovehicule Mulsanne 6.75 Edition, noul Flying Spur va devein modelul principal al mărcii Bentley. Totodată, există intenția de a dota Flying Spur cu un motor hybrid până în anul 2023, această mișcare simbolizând angajamentul mărcii britanice în schimbarea modului de a călătorii și de a define viitorul mobilității durabile de lux. Un prim pas a fost făcut deja, odată cu lansarea modelului Bentley Bentayga Hybrid.

Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner

Comentând această lansare, Chris Craft (Membru al Consiliului de Administrație Bentley Motors), a spus: “Mulsanne a jucat un rol esențial în menținerea poziției Bentley ca lider global al segmentului limuzinelor de lux. Longevitatea sa este o dovadă a angajamentului nostru în construcția manufacturată a celor mai exclusiviste automobile. Noua ediție Mulsanne 6.75 reprezintă punctul culminant al acestei realizări. Producția se va încheia în primăvara anului 2020, în contextul unei creșteri semnificative la celelalte modele”.

Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner

Odată cu prezentarea Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, constructorul britanic sărbătoește una dintre cele mai iconice mașini realizate de-a lungul ilustriei istorii a mărcii, automobilul oferind posesorului său un propulsor V8 de 6.75 Litri, care dezvoltă 530 CP și un cuplu de 1100 Nm. În interior o să regăsiți imprimat modelul unic 6.75, acesta fiind imprimat pe tapițeria scaunelor și consola centrală, precum și pe exteriorul automobilului și pe cuva motorului (logo-ul este proiectat și pe lămpile de întâmpinare LED).

Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner

Sub capotă, galeria de admisie a motorului este finisată în nuanță de negru – în locul tradiționalei culori argintii – iar placa cu numărul motorului (semnată în mod tradițional de artizanul care a construit motorul) este semnată de Adrian Hallmark (Președintele și Directorul General al mărcii Bentley). Patru modele de piele sunt oferite în interior – Imperial Blue, Beluga, Fireglow și Newmarket Tan – Mulsanne fiind un autorism iconic, un punct de referință în segmentul luxului atunci când a fost lansat pentru prima data în 1980.

Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner

Proiectat și construit manual la Crewe, Marea Britanie, motorul de 6 Litri al modelului Mulsanne are cea mai lungă perioadă de serviciu din lume. Puternicul motor a fost utilizat pentru prima data pe modelul Bentley S2 din 1959 și, desi a fost reproiectat de mai multe ori de-a lungul deceniilor, principiile de bază și dimensiunile care au definit acest motor au rămas aceleași. Reamintim, Bentley este disponibil și în București, showroom-ul mărcii fiind situat în Bulevardul Pipera-Voluntari 1/x. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.