Bentley, colecție “colorată” de bijuterii!

0
526
Bijuterii Bentley

Bentley este cunoscut pentru excepționalele sale mașini. Cu toate acestea, constructorul britanic de automobile a decis să introducă și colecție de bijuterii – constituind o nouă dimensiune a accesoriilor de lux – dedicată femeilor rafinate. Gama de culori reflectă nuanțele regăsite în vopseaua exterioară din gama de autoturisme a mărcii, bijuteriile fiind selectate și tăiate în cadrul manufacturii Heinz Mayer – din orașul Idar-Oberstein, o localitate renumită la nivel internațional ca fiind unul din centrele specializate în prelucrarea pietrelor prețioase de înaltă calitate.

Bentley (safir, tanzanit, acvamarin și turmalină)

Artizani cu înaltă calificare au participat la realizarea acestei colecții unice, standrdul de execuție al lor putând să satisfacă și cele mai solicitante cerințe ale clienților, în timp ce imaginația se traduce în formele și nuanțele cuprinse în oncstrucția acestor piese decorative. Nuanțele alese în cadrul colecției se aseamănă cu accentele de culoare Bentley – regăsite în gama de vopsele și finisaje ale mărcii – prin care clienții își pot personaliza mașina, existând și opțiunea de a lucra cu o echipă de specialiști pentru a impregna noului lor model culori și materiale personalizate. La fel ca o piatră rară, vopaseaua poate juca un rol semnificativ în transformarea unei mașini în funcție de gustul personal și expresia personalității. Faimoasa culoare Sequin Blue de la Bentley – inspirată de paietele prezente pe o rochie albastră – a fost concepută în anul 1996 cu o combinație de pigmenți ce includ mica albastră.

Bentley (safir, tanzanit, acvamarin și turmalină)

Este încă o alegere popular și o interpretare a ceea ce natura furnizează sub forma unei pietre prețioase de tanzanite. Această este o piatră foarte căutată, în nuanțe violet-purpuriu-albastru, a cărei singură sursă de extracție este în apropiere de Muntele Kilimanjaro (nordul Tanzaniei). Și mai rar printre pietrele prețioase este safirul Padparadscha, o piatră a cărei culoare variează de la galben la roz și portocaliu, împreună cu rubinul grupul corindon. De asemenea, vopseaua utilizată pe mașinile Bentley este o sursă de comparație cu un granat Mandarin strălucitor, o piatră cunoscută și sub numele de “fanta orange”.

Bentley (Rubin și Turmalină)

O piatră prețioasă foarte rară și valoroasă, ea regăsindu-se doar în câteva zăcăminte din Africa (în special în Nigeria și Namibia). “…culoarea influențează starea de spirit…”, spune Maria Mulder (Head of Colour & Trim în cadrul Bentley), referindu-se la cercetările care indică faptul că există o legătură profundă între culoare și emoția personală. “…există diferențe subtile care se schimbă în fiecare an la paletele de culoare utilizate de noi. Mediul și circumstanțele sociale în care trăim au un anumit efect, așa că astăzi predomină tonurile calde și nu cele neutre sau alb/negru prezente la  mașinile de la mijlocul anilor 1990…”.

Bentley (Smarald, Tsavorit și Turmalină)

La fel ca în cazul unei pietre prețioase colorate, este nevoie de un expert pentru a scoate în evidență nuanța perfectă. “…abilitatea noatră de a folosi nuanțele de vopsea pentru a define liniile și forma unei mașini este similar cu cea folosită de un bijutier pentru a transforma o piatră prețioasă brută…”, menționează Maria Mulder. “…în stare brută, o piatră prețioasă nu-și va arăta întreaga ei frumusețe, dar cu ajutorul unui bijutier, «focul și lumina» ei țășnește la suprafață. Nuanța vopselei trebuie să-și păstreze longevitatea așa cum o piatră își păstrează culoarea, stratul superior al acesteia oferind întotdeauna puritate și naturalețe, în timp ce stratul inferior o va proteja de asperitățile vremurilor…”. Nu-mi rămâne decât să vă invit pe site-ul constrctorului, gama de bijuterii Bentley putând fi o completare la mașina achizționată sau pur și simplu un cadou special pentru persoana iubită. Detalii aici BENTLEY MOTORS

Mai multe informații aici: STYLE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here