Bentley Mulliner, debut la Salon Privé

0
92
Bentley Motors (Bacalar)

Bentley urmează să se întoarcă pe superbul domeniu al Palatului Blenheim, în perioada 22-26 septembrie, pentru ediția  Salon Privé din acest an, expunând trei exemplare realizate artizanal de Bentley Mulliner. Un nou membru al familiei Mulliner Collections va fi dezvăluit, Bentley Mulliner Bacalar urmând să fie prezentat pentru prima dată publicului, iar unul dintre cele mai renumite exemplare Bentley din istorie va completa prezența mărcii la salon.

Bentley (Bacalar)

Oferta Bentley Mulliner Classic a fost lansată anul trecut, odată cu anunțul că Team Blower din 1929 al Bentley urma să renască cu o nouă ediție de 12 exemplare supraalimentate, de 4½ litri, ale legendarei mașini. Aceste modele, fiecare realizate manual, de o echipă de specialiști de la Mulliner, vor forma prima serie de renaștere a mașinilor de curse de dinainte de cel de-al doilea război mondial. Anul acesta, portofoliul Mulliner Classic va fi reprezentat de dezvăluirea rezultatului ultimelor 12 luni de muncă ale unei echipe dedicate de ingineri și meșteșugari: restaurarea Team Car al lui Bentley, așa cum a fost el condus de Sir Tim Birkin – mașina care a furnizat datele și planurile pentru seria Continuation.

Bentley Blower (cadru original din frasin)

Mulliner Bacalar – cel mai rar model cu două uși din epoca modernă și expresia supremă a luxului în aer liber cu două locuri – își va face debutul public la Salon Privé. Acest Grand Tourer suprem este expresia revenirii la producția artizanală de caroserii de către Bentley Mulliner – cel mai vechi carosier din lume. Vor fi create doar 12 exemple ale acestui model în ediție limitată, garantând raritatea și exclusivitatea și oferind luxul suprem și performanțe uluitoare. Bacalar reprezintă viitorul automobilismului de lux personalizat – fiecare model va fi fabricat manual în atelierul Mulliner din Crewe, în funcție de gusturile personale ale clientului. Bacalar este prima mașină creată ca parte a noului portofoliu Coachbuilt al Mulliner.

Bentley Blower (motor și supercharger

Un design Barchetta fără plafon, cu o caroserie complet nouă și foarte musculoasă, care cuprinde o multitudine de opțiuni și materiale, fiecare Bacalar va fi cu adevărat unic, rezultatul interacțiunii directe dintre echipa de design Mulliner și clientul individual. O capodoperă a fabricației artizanale, Bacalar este o fuziune perfectă de materiale cu o selecție inteligentă a tehnologiei. ADN-ul de design este bazat pe modelul EXP 100 GT, care a fost recent desemnat „Cea mai frumoasă mașină-concept a anului” la festivalul Automobile International din Franța și a primit distincția de „Mașina-concept a anului” de la revista GQ. Toate exemplarele rafinatului Mulliner Bacalar au fost deja alocate viitorilor proprietari.

Bentley Continental GT (Mulliner Convertible)

Cea de-a treia divizie a companiei – Mulliner Collections – va continua să ofere clienților derivate de lux din gamă, noul Continental GT Mulliner Convertible sau posibilitatea de a-și personaliza noul automobil. Portofoliul Collections va fi reprezentat de un nou model, anunțat cu o săptămână înainte de Salon Privé. Pentru a marca istoria Mulliner, Bentley va aduce și două mașini speciale din Heritage Collection: modelul de 8 litri din 1930 – fosta mașină a lui W.O. Bentley, cu o caroserie H.J. Mulliner – va conduce un convoi de modele moderne. Defilării i se va alătura cea mai emblematică mașină cu caroserie Mulliner din istorie – R-Type Continental din 1952 – considerată și acum una dintre cele mai frumoase mașini din toate timpurile.

Detalii aici: BENTLEY

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here