BANG & OLUFSEN – BEOSOUND EDGE

0
100
Beosound Edge

Bang & Olufsen prezintă o nouă și puternică boxa wireless, pentru casă, care re-modelează felul în care interacționăm cu sunetul. Creată în colaborare cu un designer aclamat la nivel internațional, Michael Anastassiades, Beosound Edge este o piesă cu design minimalist a producătorului danez audio de lux. Noua boxă a fost prezentată săptămâna trecută la târgul de electronică IFA –  desfășurat la Berlin – volumul putând fi reglat prin balansarea boxei, în timp ce restul comenzilor sunt integrate în cadrul de aluminiu (ele activându-se în momentul când o persoană se apropie de boxă).

Beosound Edge

De altfel, Bang & Olufsen descrie boxa un obiect care reprezintă “un cerc divin și neîntrerupt de claritate audio, precizie și frumusețe”. Noua boxă este disponibilă în două variante, fie montată pe perete (putând servi chiar la o împărțire imaginară a spațiilor din casă), fie direct pe podea. Ambele fețe sunt realizate dintr-o țesătură neagră, în timp ce corpul boxei este produs din aluminiu. “O formă suprarealistă, cauza fiind schimbarea profunzimii”, menționează domnul Anastassiades. “Între cele două materiale există o anumită toleranță. Aici, această toleranță nu mai există, ceea ce este uimitor”. Controlul volumului poate fi ajustat în funcție de locul unde este poziționat și modul cum este setat (el putând să revină la setarea inițială), în timp ce celelalte setări sunt controlate de o interfață subtilă care, datorită senzorilor de proximitate, se activează numai atunci când o persoană se regăsește în apropiere. Această interfață este integrată în cadrul din aluminiu, fiind aproape invizibilă și permițând luminii să strălucească prin stratul subțire de aluminiu. Beosound Edge este prima boxă proiectată de designerul Michael Anastassiades, acesta fiind cunoscut pentru sistemele de iluminare minimaliste, precum candelabrele din metal negru create sub marcă proprie. În ceea ce privește realizarea Beosound Edge, designerul menționează că echipa lui a eliminat “strat după strat până când a rămas un obiect cu o formă pură din punct de vedere vizual”.

Referindu-se la acest aspect, domnul Anastassiades adaugă că, “Atunci când priviți un obiect extrem de complex există un impact destul de puternic, dar odată ce noutatea acestuia dispare, nu mai rămâne nimic din starea inițială”. “Cu produse simple din punct de vedere vizual, nu există un astfel de impact, obiectul integrându-se subtil în decorul interior al unei locuințe”, completează designerul. O altă referință importantă este debutul unei noi tehnologii audio cu modelul Beosound Edge, Bang & Olufsen denumind-o “Port Active Bass” – ceea ce înseamnă că boxa oferă și la volum redus o acuratețe mărită a sunetului. “Cu Beosound Edge lansăm o capodoperă a designului, noua boxă contituind un cumul de experiențe ce nu au fost niciodată regăsite în sistemele home audio”, a menționat domnul Kresten Bjørn Krab-Bjerre (Concept Manager în cadrul Bang & Olufsen). “Un produs discret, ce ascunde tot ce înseamnă tehnologie, oferind totuși performanțe ridicate din punct de vedere a sunetului”, încheie domnul Krab-Bjerre. În fine , mai trebuie menționat că Beosound Edge este prezent la târgul IFA din capitala Germaniei (până în data de 5 septembrie), produsul fiind disponibil pentru cumpărare începând cu luna noiembrie. În România, Bang & Olufsen este prezent prin Soundvision, showroom-ul fiind situat în galeria comercială a hotelului J.W. Marriott din Calea 13 Septembrie 90. Mai multe detalii aici (www.soundvision.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here