Azuma Makoto, ediție Glenmorangie 18 y.o.!

0
71
Azuma Makoto & Glenmorangie 18 y.o.

Azuma Makoto este un cunoscut sculptor botanic și un colaborator al producătorului scoțian de whisky Glenmorangie. Încântat de notele florale ale single malt-ului, artistul japonez și-a imaginat design-ul creativ al ambalajului unui whiskey 18 yo.

Ediție specială Azuma Makoto (foto Glenmorangie)

Whisky-ul este produs în ediție limitată și propune o sculptură dinamică care este intitulată “Dancing Flowers of Glenmorangie”. Cutia cadou a acestei ediții prezintă capodopera florală a lui Azuma Makoto, o celebrare a buchetului parfumat al whisky-ului. Sunt indicii care te trimit într-un mod imaginativ către note de iasomie, mușcată sau narcisă. O operă de artă care a fost creată în studioul artistului din orașul Tokyo (Japonia).

Concepția

Artistul japonez a ansamblat aproape o sută de flori diferite, reimaginând whisky-ul prin limbajul delicat al florilor. Ulterior, a aruncat petale de confetti – în timp ce era fotografiată și filmată – creând această capodoperă în mișcare. Ideea din spatele acestei ediții speciale s-a materializat după ce artistul a gustat un Glenmorangie 18 y.o. O sesiune de degustare realizat cu Dr. Bill Lumsden (Director of Whisky Creation Glenmorangie).

Inspirat de palatul floral al whisky-ului – caprifoi, iasomie și mușcată – artistul a decis să “traducă” aromele single malt-ului în flori. Astfel, a fost creat un design la fel de încântător precum whisky-ul care l-a inspirat. Produs de imaginația cratorilor săi, Glenmorangie 18 y.o. este unul dintre cele mai îndrăgite single malt-uri ale producătorului scoțian. Gustul său este unul delicat și fructat, conferind prețioasei băuturi spațiu pentru arome și gust.

Producție

După distilare, prețioasa licoare este învechită cu grijă în butoaie de bourbon timp de cinsprezece ani. O parte din această aromă este transferată timp de trei ani în butoaie de sherry Oloroso. Ulterior acestui proces, lichidul este reunit pentru a crea luxurianta aroma dulce și florală a Glenmorangie 18 y.o. Dacă am reușit să vă încânt imaginația, nu-mi rămâne decât să vă îndrept către producător sau importatorul acestui whisky special.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.