Avionics VM, design din tumultoșii ani 1930

Avionics VM (e-bike)

Avionics VM este un e-bike frapant, care pare venită din tumultoșii ani 1930. Creată exclusiv pentru M.A.D. Gallery din Geneva, Avionics VM este o motocicletă electrică produsă în ediție limitată, ea fiind realizată manual de co-fondatorii brandului – Jaromir și Bartek – în două ateliere personalizate din Polonia. Stilul retro al motocicletei reflect fascinația celor doi pentru spiritul de aventură și inovație din primele zile ale aviației, de aici provenind și numele companiei.

Avionics VM (vedere laterală)

Limitată la doar 52 de exemplare, fiecare motocicletă VM este numerotată individual și are un certificat de autenticitate. Atunci când a fost concepută, Avionics VM a dorit un cadru care să fie la fel de rezistent pe cât era de privit, așa că echipa constructorului a ales oțelul cu crom-molibden pentru robustețe și rezistență la coroziune. Poate cele mai frapante elemente înglobate în construcția motocicletei sunt cele… din lemn. După mai multe încercări, Avionics a ales lemnul de cireș brazilian – denumit adeseori lemnul oțel sau cireșul diamant – pentru a accentua linia motocicletei, în principal datorită durității sale extreme și rezistenței naturale la apă, o proprietate care a evoluat în mediul său natural.

Avionics VM – Jaromir (co-fondator Avionics Bike)

Aspectul elegant al motocicletei vine la pachet cu performanțele sale. Proiectată cu mai multe moduri ecologice – pentru a maximiza motorul său electric de 500 Watt – motocicleta oferă viitorului posesor un cuplu de 125 Nm și o viteză de aproximativ 60 km/oră. În modul stradal, cu putere redusă, motocicleta parcurge circa 120 km înainte de a avea nevoie de reîncărcare – aici trebuie menționat și faptul că o reîncărcare a bateriei durează între două și trei ore, ea fiind realizată printr-un port USB obișnuit. “De la bun început, știam că Avionics trebuie să iasă în evidență în ceea ce privește designul și performanțele”, a menționat Jaromir printr-un comunicat remis presei.

Avionics VM (vedere din spate)

“De altfel, modul de proiectare a Avionics este o referință la vehicule și avioane de altădată, în timp ce tehnologia încorporată se prezintă la nivelul secolului XXI. Este o fuziune absolut naturală și o putere inginerească oferită de electricitate”, completează acesta. Inițiată de Jaromir și Bartek, compania se bucură de aportul a încă trei specialiști, toate deciziile – de la forma elementelor individuale ale motocicletei și până la deciziile de business și marketing – sunt luate împreună. După cum menționează cei doi inițiatori, “Împreună depășim dificultățile. Să zburăm împreună!” În fine, prețul anunțat de Avionics VM este de 19.900 Dolari. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here