AUTO COBĂLCESCU, PROIECT DE ARTĂ

0
74

Auto Cobălcescu, o companie cu peste 60 de ani de istorie în lumea automobilelor, începe colaborarea cu emblematicul brand britanic MINI cu un centru dedicat în complexul din Spaţiul Unirii 311, în Bucureşti. La 8 noiembrie, cel mai nou dealer MINI din România a marcat lansarea sa oficială printr-un proiect de artă semnat de Amirou Diallo. Iniţiativa se construieşte pe o colaborare deja existentă a lui Diallo cu marca MINI.

Mini Auto Cobălcescu

În luna aprilie, acesta a prezentat o serie de patru picturi reunite sub titlul “British Icons”, dedicate unor repere britanice reprezentative, cu interpretări ale Union Jack ca temă recurentă. Acum, Diallo a realizat un portret al unei personalităţi din România, Constantin Brâncuşi. Acum, cele cinci opere, care au fost expuse în cadrul evenimentului de lansare MINI Auto Cobălcescu, au fost baza unei legături speciale între reperele emblematice britanice şi o personalitate puternică a culturii româneşti. Tema dialogului intercultural a fost completată de un recital susţinut de artiştii Theodor Andreescu (vioară) şi Mădălina Petre (chitară şi voce). Evenimentul de lansare MINI Auto Cobălcescu a fost organizat în prezenţa Ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Andrew James Noble, care a vorbit despre puterea legăturilor româno-britanice. De asemenea, Camera de Comerţ Româno-Britanică şi British Council susţin acest proiect care vorbeşte prin artă despre legătura dintre cele două ţări. Portretul lui Constantin Brâncuşi semnat de Amirou Diallo va fi scos la licitaţie prin platforma on-line a casei de licitaţii Lavacow în data de 19 decembrie 2018, la ora 20.00. Banii astfel obţinuţi vor fi donaţi către unul din proiectele caritabile britanice din România, la alegerea cumpărătorului: Hospice Casa Speranţei, Little People sau Light into Europe. Licitaţia se lansază ofical astăzi şi va fi finalizată pe 19 decembrie şi va putea fi urmărită aici (www.lavacow.com).

Amirou Diallo – “Brâncuşi reprezintă pentru mine un ideal autentic. Un inovator, neînţeles poate de mulţi la vremea lui, care şi-a urmărit viziunea. Acum este un artist universal recunoscut, care inspiră şi care este asumat de noi ca un ambasador adevărat. Imaginea lui mă provoacă să îl pictez, încercând să îi cuprind de fiecare dată o altă stare şi datorinţa versatilităţii privirii ce ascunde un mister tipic interbelic. Majoritatea fotografiilor pe care le ştim cu el sunt alb negru, aşa că am ales că merită un portret plin de culoare, plin de viaţă, aşa cum şi lucrările sale transmit vitalitate şi bucurie. Este greu sa cuprinzi esenţa unei naţii, a unui fost imperiu, a unui actual centru cultural în numai patru lucrări.

Amirou Diallo/Mini Auto Cobălcescu

Iar atunci când este vorba de Marea Britanie, lucrurile se complică şi realizezi că ai mai avea nevoie de multe pânze. Ce este mai plăcut pentru un artist decât să picteze ceea ce îi face plăcere? În momentul în care mi-a fost oferită această oportunitate, ideile au venit imediat, de fapt cred ca erau deja în mintea mea şi aşteptau ocazia de a fi puse la treabă. Aceasta vine din zecile de vizite în Londra, metropolă care mă uimeşte de fiecare dată, mă încarcă cu energie sau, cum spun artiştii, «mă inspiră». E uşor să-ţi găseşti inspiraţia într-un loc ca Londra. Este suficient să ieşi pe stradă la o simplă plimbare. Energia cosmopolită parcă creează un vortex creativ care te atrage în jocul lui fără să-ţi dai seama.”

Mai multe detalii despre proiect aici (www.bmw.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here