Share This Article
Am asociat întotdeauna luna august cu lumea copilăriei, casa de la marginea capitalei și delicioasele meniuri preparate de bunica. Rezervată îndeosebi vacanței, această lună aduce în bucătărie numeroase produse de sezon, precum legumele și fructele proaspete!
Perioada tradițională a conservelor de iarnă, august este momentul potrivit pentru păstrarea aromelor și gusturilor specifice verii. Produse precum dulceața sau zacusca devin soluțiile optime pentru cei care iubesc să experimenteze în bucătărie. De asemenea, nu trebuie să uităm tradiționala pastă de roșii, atât de iubită de bucătarii din întreaga lume. Sunt gusturile copilăriei, specifice satului românesc încă din vremuri străvechi.
Legumele
Evident, o bucătărie rafinată nu poate exista fără cele mai bune și proaspete ingrediente, o trăsătură specifică marilor bucătării, iar perioada verii aduce cu sine un răsfăț al simțurilor din punctul de vedere al legumelor. Vinetele, ardeii sau dovleceii devin regii bucătăriei, legumele fiind regăsite în numeroase combinații de sezon. Acestea pot fi asociate cu brânzeturi fine sau diferite sortimente de vinuri, în funcție de gustul fiecăruia.
Grătarul devine, de asemenea, un aliat important al bucătăriei și legumelor de sezon. Fie că vorbim de vinete sau dovlecei, acest aliat important al bucătăriei ne conduce gusturile la un nivel superior, iar aici, pentru cei care doresc să experimenteze, consider că un spumant autohton poate completa aceste gusturi desăvârșite. Evident, legumele sunt secondate de fructe de sezon: caise, pepeni, afine, mure, struguri sau delicioasele prune.
Fructele
Parte a unui sezon paradisiac, luna august ne aduce cu sine o adevărată încântare a simțurilor. Fructele abundă, acestea fiind regăsite peste tot în regiunile țării: potrivite inclusiv pentru diferite cocktail-uri sau băuturi rafinate. Metodele de consum sunt variate: tăiate cubulețe sau combinate într-o salată colorată, fructele fac casă bună cu micul dejun. Ele devin un aliat perfect pentru șuncă sau brânza, alături de preparatele din carne.