Audi Q3 Sportback: Sportivitate

0
23
Audi Q3 Sportback

Audi își completează gama de modele cu un SUV compact, cu forme de coupé. Noul Q3 Sportback este un model care îmbină cu succes avantajele oferite în viața de zi cu zi de un SUV, precum alura impunătoare și confortul, cu eleganța sportivă și agilitatea în manevrabilitate specifică unui coupé. Iată caracteristicile cu care vine acest model la cinci capitole importante: design, confort, digitalizare, motorizări și sisteme de asistență.                                      

Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback transmite forță și precizie, iar aceste calități se reflectă în fiecare detaliu al mașinii. Partea frontală are o alură sportivă subliniată de grila octogonală Singleframe a radiatorului, cu design accentuat tridimensional. Linia joasă a plafonului se continuă armonios cu montanții D și se încheie cu eleronul de la nivelul plafonului. În partea din spate, sculpturală, ies în evidență numeroase efecte care atrag, având la bază un joc de lumini și umbre. Luneta joasă, flancată de elemente aero și de bara de protecție sportivă, marcată de prizele de aer, accentuează plăcut lățimea modelului. Versiunea de top beneficiază de tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive, șoseaua fiind iluminată inteligent, cu lumina ajustată în funcție de situație. Pasagerii noului Q3 Sportback beneficiază de mai mult spațiu și variabilitate. Scaunele din spate pot fi mutate longitudinal pe o distanță de 130 mm, chiar și în dotarea standard, iar scaunele din față oferă ocupanților o poziție sportivă și confort ridicat, putând fi ajustate electric și încălzite. În funcție de nivelul de dotare, scaunele sportive pot avea cusături contrastante și benzi colorate pe lateral. Crossover-ul compact este polivalent și dinamic în toate situațiile, asigurând plăcerea condusului în oraș, la drum lung sau pe porțiuni de teren dificil. Suspensiile sport și direcția progresivă din dotarea standard oferă reglaje directe ale sistemului, pe măsură ce unghiul de virare crește. Sistemul de manevrabilitate Audi drive select cu șase moduri diferite, inclusiv off-road, permite șoferului să modifice caracteristicile dinamice ale automobilului său, în funcție de condițiile de drum și de preferințele personale.

Echiparea de bază a noului Q3 Sportback include un panou digital de instrumente cu ecran tactil integrat cu diagonală de 10,25 inchi. Sistemul de navigație MMI plus din varianta de top permite ca afișarea să fie realizată pe Audi virtual cockpit, soluție care vine cu multe funcții adiționale. Universul digital este completat de o unitate de comandă pe bază de limbaj natural, mașina putând înțelege comenzile rostite liber, fără propoziții predefinite. Sistemul este capabil să recunoască preferințele șoferului, în funcție de călătoriile anterioare frecvente. Alături de MMI navigation plus, serviciile online Audi connect sunt disponibile la viteze LTE Advanced, prin intermediul cardului SIM, permanent la bordul noului crossover. Astfel, se oferă acces la prezentări ale unor puncte de interes, cu imagini, programe de funcționare și evaluări realizate de alți utilizatori. O altă noutate din dotarea Q3 Sportback constă în prezența serviciului Amazon Alexa pe bază de cloud, care oferă streaming de muzică și audio book-uri, plus acces la peste 80.000 de skill-uri Alexa. Gama de dotări digitale este completată de Audi phone box și sistemul de sunet Bang & Olufsen Premium cu sunet virtual, dar și de aplicația gratuită myAudi care asigură interconectarea automobilului cu smartphone-ul Android sau iOS al utilizatorului. În ce privește motorizarea, Q3 Sportback este disponibil cu două propulsoare pe benzină și unul diesel. Varianta pe benzină Q3 Sportback 45 TFSI quattro are în dotare cel mai puternic motor pentru acest model, respectiv un 2,0 TFSI de 230 CP cu S tronic, în timp ce varianta 1,5 TFSi asigură o putere de 150 CP. De asemenea, versiunea 2,0 TDI are un motor care oferă o putere de 150 CP. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Audi Q3 Sportback

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here