AUDI PREZINTĂ NOUL A1 CITYCARVER

Noile tendințe își fac simțită prezența pe străzile orașelor, Audi A1 citycarver fiind un exemplu în acest sens. Cu un design exterior robust, look de off-roader și grilă Singleframe, noul Audi A1 citycarver se prezintă cu o alură tinerească și suverană pe străzi, cu numeroase opțiuni de personalizare și conectivitate de ultimă oră. Cel mai progresist model al gamei Audi A1 se simte oriunde ca acasă, fie că vorbim de oraş, fie pe şosele sau autostrăzi, chiar și pe suprafeţele de dificultate mai redusă din off-road.

Exterior Audi A1 citycarver

Construit pe baza modelului A1 Sportback, modelul Audi A1 citycarver dispune de o lungine de 4,04 metri, în timp ce liniile designului sunt marcate de forță, de tensiune atletică, garda la sol fiind ridicată cu patru centimetri. Astfel, accesul în maşină devine mai facil şi odată aşezaţi în automobil, ocupanţii vor beneficia de o mai bună vizibilitate – plusul de 35 de milimetri datorându-se noului şasiu cu setări mai înalte, diferența de înălțime provenind de la roţile mai mari, disponibile cu dimensiuni începând de la 16 inch. Exteriorul autoturismului se prezintă cu un look off-road robust: grila Singleframe de mari dimensiuni are o formă octogonală, ce amintește de modelele Audi Q (grila are model de fagure şi designul pronunţat tridimensional, cu finisaj negru mat). De asemenea, scutul cu finisaj de oţel inoxidabil sugerează calităţile de off-road ale modelului, în timp pasajele roţilor şi pragurile laterale cu formă nouă sunt rafinate cu elemente în culoare contrastantă. La interior, designul de ansamblu şi unităţile de comandă sunt orientate către şofer, ele fiind concepute pentru o simbioză perfectă. De exemplu, panoul multifuncţional de instrumente formează o unitate compactă cu gurile de ventilare. Accentele de la gurile de ventilare, de pe consola tunelului central şi portiere sunt finisate în nuanţele Mint, Copper, Orange sau Silver Grey, pachetul de dotări S line oferind adițional nuanța Structure Grey.

Cockpit Audi A1 citycarver

Alături de dotările de interior Basis, mai sunt disponibile încă trei linii de echipare: Advanced, Design Selection şi S line. La S line, clientul poate alege pentru tapițerie între versiunile de material textil/piele ecologică şi Alcantara/piele ecologică, în timp ce interiorul Design Selection include şi pachetul contur/iluminare ambientală. Totodată, dimensiunile generoase ale interiorului şi portbagajul modelului Audi A1 citycarver sunt identice cu cele de la A1 Sportback. Este valabil şi pentru dotările standard şi cele opţionale, inclusiv farurile full-LED cu lumini dinamice de semnalizare în spate. Sistemele de asistenţă, printre care se numără şi tempomatul adaptiv şi asistentul pentru parcare, provin din clasele auto superioare. Audi Pre Sense Front (recunoaştere pietoni şi biciclişti), precum şi asistentul de avertizare la părăsirea benzii de rulare fiind incluse la dotările standard. În ce privește sistemele de infotainment şi Audi connect, Audi A1 citycarver constituie partenerul inteligent ideal la drum. Panoul digital de instrumente este o dotare standard, iar dotările din vârful gamei sunt afişajul Audi virtual cockpit şi sistemul MMI Navigation plus.

Audi A1 citycarver

Şoferul poate utiliza sistemul de infotainment de top prin intermediul ecranului tactil de 10,1 inch sau prin comandă vocală. Destinaţiile navigaţiei pot fi găsite rapid, graţie căutării cu text liber formulat, iar furnizorul HERE pentru date cartografice şi servicii de navigaţie calculează ruta on-line şi are în vedere în acest sens situaţia traficului pe o arie largă în jurul rutei. În pachetul Audi connect Navigation & Infotainment inclus în MMI Navigation plus, precum şi în extensia “plus”, Audi oferă funcţii adiţionale, precum navigaţia în baza Google Earth, informaţii on-line din trafic, informaţii privind locurile de parcare, radio hibrid şi hotspot-ul WiFi pentru dispozitivele mobile. Audi phone box integrează smartphone-ul în automobil, în timp ce sistemul de sunet Bang & Olufsen Premium cu sunet 3D oferă 560 waţi şi un sunet limpede precum cristalul. În fine, la lansarea pe piață, constructorul Audi oferă şi un model special, denumit “Edition One”. Acesta este vopsit la exterior în Portocaliu Pulse sau Gri Arrow şi este echipat cu jante de 18 inch. Farurile şi blocurile optice din spate sunt închise la culoare, în timp ce plafonul şi carcasele oglinzilor exterioare sunt finisate în culoare contrastantă. Pe lateral este aplicată o folie autocolantă argintie mat cu inscripţia “edition one”. Mai multe detalii sunt disponibile aici (CITY).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here