Audi lansează limuzina cu sistem hybrid plug-in

0
246
Audi A6 TFSI e quattro - Vedere Față

Audi continuă să-și extindă portofoliul de modele electrificate. Zilele trecute vă anunțam lansarea modelului Q5 50/55 TFSI e quattro, astăzi venind și rândul primei limuzine cu tracțiune integrală și sistem de propulsie hybrid plug-in, gama electrificată a mărcii germane purtând numele TFSI e. Astfel, A6 55 TFSI e quattro este primul model hybrid de la Audi care a ajuns la distribuitorii din România.

Audi-A6 55 TFSI e quattro – Vedere Interior

Un automobil sportiv și eficient, A6 55 TFSI e quattro îmbinând două sisteme de propulsie care generează o putere totală de 367 CP. Propulsorul pe benzină 2.0 TFSI cu patru cilindri furnizează o putere de 252 CP, în timp ce motorul electric generează o putere maximă de 105 kW, el fiind integrat în sistemul de transmisie S tronic cu șapte trepte. Cuplul maxim al întregului sistem este de 500 Nm, bateria litiu-ion – instalată în partea din spate a mașinii – înmagazinează 14,1 kWh de energie. Integrată în autoturism, aceasta asigură prezența unui portbagaj spațios, cu podea plană. În ce privește perfomanțele, autovehiculul sprintează de la 0 – 100 km/oră în 5.6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 250 km/oră.

Audi A6 TFSI e quattro – Vedere Spate

Autonomia electrică a acestui model este de 53 k, conceptul de propulsie Audi A6 55 TFSI e fiind unul quattro – conceput pentru a permite clienților să parcurgă majoritatea drumurilor zilnice exclusiv în modul electric (cu emisii zero și aproape silențios). Sunt disponibile trei moduri de conducere: „EV” care permite deplasarea în mod 100% electric; „Hybrid”, care combină eficient cele două sisteme de propulsie și „Hold”, care permite conservarea energiei electrice disponibile în acel moment. Totodată, Aplicația myAudi ajută în planificare a rutelor, afișând poziția punctelor de încărcare. Clienții pot folosi aplicația și pentru a controla de la distanță încărcarea sau climatizarea staționară, permițând ajustarea temperaturii la interior înainte de a porni la drum. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.