ASTON MARTIN DBS SUPERLEGGERA (OHMSS)

0
53
Aston Martin DBS Superleggera (OHMSS)

Ca un omagiu adus uneia dintre cele mai de succes francize din lumea filmului, mă refer aici la seria James Bond, Aston Martin a anunțat lansarea modelului DBS Superleggera, comemorând astfel cea de-a cincizecea aniversare a filmului „On Her Majesty’s Secret Service” (OHMSS) – acesta fiind și singurul film în care George Lazenby a deținut rolul titular. Cincizeci de automobile vor fi produse, fiecare model DBS Superleggera fiind produs în nuanța „olive-green” pe care agentul Majestății Sale a avut-o la Aston Martin-ul din 1969.

Aston Martin
DBS Superleggera (OHMSS)

Ce face din Aston Martin (OHMSS) diferit de alte modele DBS Superleggera? În primul rând fibra de carbon, un splitter unic și roți cu un design realizat sub formă unui diamant. De asemenea, partea din față este împodobită cu o grilă metalică personalizată, care dispune de șase vane orizontale strălucitoare, un omagiu adus DBS-ului din anul 1969. Ca un detaliu important, logo-ul „007” și acronimul „OHMSS” se regăsesc peste tot în acest automobil, inclusiv pe pragurile automobilului. Evident, deja celebrele accesorii ale mașinilor James Bond – precum perdelele de fum, pistoalele ascunse, scaunele ejectate sau alte gadget-uri spectaculoase – nu sunt incluse în acest model, deși nici modelul prezent în filmul din 1969 nu deținea prea multe astfel de „jucării”, singurul echipament prezent fiind o pușcă telescopică montată în compartimentul pentru mănuși.

Aston Martin
DBS Superleggera (OHMSS)

În interior, pielea neagră este completată de Alcantara în nuanțe de gri, cele două materiale fiind însoțite de elemente de design roșii. De asemenea, toți cei cincizeci de (viitori) proprietari vor avea posibilitatea de a alege un compartiment special pentru băuturi – realizat manual și poziționat în portbagaj – două sticle de șampanie fiind însoțite de patru pahare (desigur, doar pentru pasageri). Sub capota alungită regăsim un turbocompresor V-12 de 5 litri, acesta oferind posesorului 715 Cai Putere, motorul fiind poziționat în așa fel încât să ofere o maximizare a manevrabilitatii și greutății automobilului. O singură diferență desparte modelul actual de cel din anul 1969 – cei șase cilindri în plus. În fine, mai trebuie să amintesc că Aston Martin DBS Superleggera (OHMSS) este disponibil pe piață la un preț de 300.007 Lire sterline, ceea ce înseamnă aproximativ 340.000 Euro. Mai multe detalii despre acest model sunt disponibile aici (ASTON MARTIN).

Aston Martin
DBS Superleggera (OHMSS)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here