ASHLIE DIAS, EXECUTIVE CHEF SHERATON

0
379

Aseară, alături de colegi de breaslă, am avut privilegiul de a paricipa la prezentarea domnului Ashlie Dias – cel care este, de la începutul lunii mai, noul Executive Chef al hotelului Sheraton București. Întreg conceptul de F&B a trecut printr-un amplu proces de redefinire, respectând cele mai înalte standarde de calitate ale unui hotel de 5 stele. Echipa condusă de Ashlie Dias a refăcut meniul Avalon, meniul cofetăriei Centro, cel al Centro Bar, dar și pe cel destinat evenimentelor.

Ashlie Dias, unul dintre cei mai importanți Chefi din România, are peste 18 ani de experiență ca Executive Chef și o vastă expertiză în crearea de rețete și conceperea de meniuri. Ashlie s-a perfecționat la Culinary Institute of America, una dintre cele mai prestigioase școli de profil din lume, de unde a primit distincția de Executive Chef. După mai bine de 14 ani de activitate pe vase de croazieră, perioadă în care a interacționat și a experimentat în plan culinar diverse bucătării, Ashlie s-a mutat în România unde, din 2010 și până în 2017 a fost Chef la un binecunoscut hotel de 5 stele din București.

Avalon lansează un meniu nou, eclectic și rafinat – Ashlie Dias aduce la Avalon un concept unic prin abordarea creativă și eclectică a meniului. Influențelor mediteraneene li se adaugă rafinamentul bucătăriei franțuzești sau exotismul celei asiatice, păstrând, pentru fiecare preparat un element local. Astfel, în fiecare sezon sunt integrate în meniu ingrediente de bază locale, furnizate de producători certificați. Meniul eclectic, gustul desăvârșit al preparatelor și atmosfera relaxantă poziționează Avalon în categoria ”elegant casual dining”. Ashlie Dias recomandă din noul meniu Avalon ”Line caught blue fin Tuna with Edamame persillade, skillet vegetables”, un preparat care surprinde prin îmbinarea stilului de preparare francez cu ingredinete specific japoneze, alături de cele mai savuroase legume românești; ”Risotto with spinach and smoked cheese, roasted cherry tomatoes”, care îmbină într-un preparat specific Italiei cel mai bun cașcaval afumat românesc, roșii și spanac proaspăt, de producție locală sau ”Slow cooked beef Ribs, scallion mashed potatoes, sautéed vegetables, roasted garlic”. Vă invităm să descoperiți meniul în imaginile atașate, pentru mai multe detalii aici (www.sheratonbucharest.com).

foto: Rusu Dumitru Costinel pentru Sheraton Bucharest Hotel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here