ARES DESIGN – PANTHER PROGETTOUNO

0
44

Atunci când studioul Ares Design a anunțat planurile de a construi o interpretare modernă a iconic-ului DeTomaso Pantera (din anii 1970), împătimiții domeniului auto s-au bucurat. Pantera a avut stil, prezență și putere (în principal datorită unui model Ford Cleveland V-8), iar Ares a vrut să se asigure că noua lor creație – Panther ProgettoUno – aduce un omagiu predecesorului său.

Mașina „donatoare” este un Lamborghini Huracan, la care Ares Design a adăugat o caroserie personalizată, din fibră de carbon, remodelată pentru a-i oferi acesteia o linie deosebit de frumoasă – ce curge spre partea frontală înclinată. Rezultatul este unul remarcabil, inginerii casei reușind să facă din ProgettoUno un model total diferit de Huracan. În același timp, cabina a fost refăcută de experții Ares Design, fiind păstrate totuși elemente structurale de la modelul Huracan – cele două stiluri amestecându-se și oferind posesorului un spațiu total nou. Casa de design menționează că interiorul poate fi complet personalizat – în funcție de dorințele fiecărui client în parte – astfel încât este posibil ca unele autoturisme să nu se bucure de senzația oferită de un Lamborghini. De altfel, scopul companiei Ares a fost acela de a crea un model ProgettoUno care să îmbunătățească plăcerea condusului, dl. Dany Bahar (CEO-ul companiei) menționând că: „Viteza de top și accelerația nu sunt importante la acest vehicul”, ceea ce înseamnă că autoturismul nu o să se bucure (neapărat) de performanțe sportive.

În ce privește motorizarea, ProgettoUno se bucură de un propulsor V-10 de 5,2 litri – cu aspirare naturală – ce oferă 650 de Cai Putere (și un cuplu de 600 Nm). Puterea motorului se vede în accelerație, 3,1 secunde fiind necesare pentru un sprint de la 0 – 100 km/oră. Cutia de viteze a fost recalibrată și adăugat un sistem nou de evacuare, toate acestea trebuind să ofere o experiență incredibilă la condus. Ares Design intenționează să producă șaptezeci de mașini în următorii cinci ani, primele livrări fiind programate pentru începutul lunii mai a acestui an. Și, se pare, deja clienții apreciează acest autovehicul: au fost lansate precomenzi pentru zece autoturisme, prețul fiind estimat la circa 700.000 Dolari. În fine, producătorul a anunțat lansarea în viitor și a unui Panther ProgettoUno Spyder – bazat pe model Huracan Spyder – cu siguranță acesta fiind și mult mai scump, dar la fel de spectaculos ca actualul model. Mai multe informații aici (Ares Design). Sursă foto – Ares Design.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here