Arcades des Arts: un nume, două fundații

0
259
FHH - Pont de la Machine - Arcades des Arts

Pont de la Machine este acum gazda “Fondation de la Haute Horlogerie” și “Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship”. Noua locație, denumită “Arcades des Arts” – o clădire istorică din centrul orașului Geneva – devine astfel un veritabil hub al orologeriei și culturii meșteșugărești. Mutarea, anunțată anul trecut, reunește două dintre fundațiile care au ca activitate promovarea producției meșteșugărești, ocupă o clădire istorică – ridicată în anul 1843 pe cursul râului Rhône.

FHH – Pont de la Machine – Arcades des Arts

La origine, clădirea a fost o stație de pompare a apei, arhitectura ei – cu arcade care se desfășoară de-a lungul fașadei – a inspirat noul nume și sigla acestei clădiri, ea fiind redenumită “Arcades des Arts”, aceasta urmând să adăpostească expoziții și evenimente dedicate orologeriei și artei meșteșugărești. Referindu-se la această mutare, Franco Cologni (Președintele Consiliului Cultural FHH și fondator al Fundației Michelangelo) declara că: “Prin unirea celor două fundații, sediul va beneficia de o infuzie de artă meșteșugărească și producția orologeră. Independent, dar complementar, ambele fundații își propun să promoveze o cultură a excelenței – exprimată prin produse de ceasornicărie de înaltă calitate și creațiile unor maestri artizani. Pe scurt, «Arcades des Arts» onorează frumusețea măiestriei fine și cunoștiinșelor care o ghidează”. Odată cu inaugurarea noi locații din Geneva, un oraș cu tradiție artizanală și orologeră, Fondation de la Haute Horlogerie îți exprimă angajamentul său față de valorile ceasornicăriei – care au făcut parte din nsufletul și istoria orașului încă din secolul al XVI-lea. Astfel, această prezență consolidează misiunea fundației în promovarea orologeriei fine la nivel internațional și să consolideze statutul Genevei ca destinație esențială pentru pasionații oroceasornicărie.

FHH – Pont de la Machine – Arcades des Arts

De asemenea, Pierre Maudet (Consilier de Stat in Geneva), a menționat că: “Ceasornicăria este încorporată în AND-ul cantonului nostrum. Este un sector cheie al economiei din Geneva și un patrimoniu artizanal care face parte din marea tradiție locală de precizie și calitate. Stabilirea celor două fundații la «Arcades des Arts» este percepută ca o continuare a expertizei orologere a orașului, prima mențiune datând din secolul al XIII-lea”. Misiunea Fundașiei Michelangelo este de a promova și perpetua excelența artei meșteșugărești, consolidarea domeniului în raport cu lumea design-ului și sustenabilitate acestuia. Această nouă adresă este poziționată în inima districtului istoric al producătorilor de ceasuri, aurari și producători de accesorii din piele (și nu numai), ambiția Fundației Michelangelor fiind aceea de a promova, păstra și transmite generațiilor viitoare expertiva maeștrilor artizani. “Arcades des Arts” își va deschide porțile începând cu 30 ianuarie 2020, programul să fiind inaugurat cu o expoziție comună a celor două fundații – intitulată “Singular Talents” – evenimentul fiind dedicat poveștilor unice ale artizanilor cu abilități și talente excepționale. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.