Anima 3 Fete Negre… vinul

0
649
ANIMA 3 fete Negre - Aurelia Vișinescu

ANIMA 3 Fete Negre este un vin ce poartă semnătura Aureliei Vișinescu – un asamblaj de Fetească Neagră din trei ani de recoltă diferiți – învechit în baricuri din stejar românesc. Lansat la sfârșitul anului 2011, având mai puțin de 2000 de sticle, ANIMA 3 Fete Negre a ajuns astăzi la seria 006 (asamblaj din recoltele anilor 2014, 2015, 2016). Despre asocierea îndrăzneață a aceluiași soi din ani de recoltă diferiți, oenologul și co-proprietarul cramei Domeniile Săhăteni, Aurelia Vișinescu spune că a creat acest cupaj din pasiune pentru inovație, dorind totodată să ofere un vin complex în care notele subtile specifice fiecărui an de recoltă au propriul aport.

ANIMA 3 fete Negre – Aurelia Vișinescu

Este un vin rafinat cu arome intense de fructe negre bine coapte, ciocolată amăruie și iz vanilic provenite de la lemnul de stejar. Are un gust bogat, cu nuanțe de prună, marmeladă, cafea și tabac. Acest vin se poate savura alături de carne de vită, miel și vânat, dar și branzeturi sau ciocolată neagră, fiind o alegere perfectă pentru masa festivă la trecerea dintre ani. Vinul este disponibil în sticle de 0.75 ml, dar și într-o ediție MAGNUM (1,5 l) într-o serie de restaurante și magazine de specialitate. Podgoria este situată în Dealu Mare, iar orientarea dealurilor asigură viilor o cantitate considerabilă de lumină și apă. În plus, solurile sunt bogate în argilă și cretă, cu un conținut ridicat de oxizi de fier.

ANIMA 3 fete Negre – Aurelia Vișinescu

Se pune foarte mult accent pe importanta protejării, păstrării și îmbunătățirii calității fructelor din podgorii. Soiurile de struguri pe care crama Aurelia Vișinescu le cultivă sunt: Feteasca Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah – pentru vinurile roșii și Feteasca Alba, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tamăioasă Romănească, Pinot Grigio – pentru vinurile albe. Majoritatea viilor au fost replantate începând cu anul 2008 cu noi soiuri. Vinul îmbuteliat este păstrat ca produs finit în depozitul modern, în timp ce o altă parte a vinului este sticla îmbătrânită în pivniță. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.