Angela Gheorghiu, volum ”O Viață pentru artă”

0
36
Volum biografic Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu lansează pe 17 septembrie, la Teatrul Odeon, versiunea în limba română a biografiei”O viață pentru artă”. Lansată în 2018, Royal Opera House Covent Garden din Londra, biografia este scrisă în colaborare cu sciitorul Jon Tolansky.

Vizual Angela Gheorghiu (foto: arhivă Angela Gheorghiu)

Jon Tolansky a urmărit cariera Angelei Gheorghiu timp de aproape trei decenii, începând cu debutul său în ”La bohème”. Volumul reunește interviuri în exclusivitate, în care artista își reamintește cu emoție principale momente din viață și carieră. De asemenea, întâlnirile cu mari personalități din domeniul artelor, spectacole rămase de neuitat în conștiința iubitorilor de operă. ”Nu este o lucrare exhaustivă și nici una definitivă”, spune Angela Gheorghiu.

Despre scenă

”Această biografie este o ocazie de a rememora momente importante din viața și cariera mea,” spune Angela Gheorghiu. ”O viață petrecută pe meridianele lumii și decenii de carieră pe cele mai mari scene îmi lasă amintiri nespuse. Dar este un prim volum cursiv, care vorbește despre parcursul meu artistic, despre oamenii importanți care mi-au fost alături. Este o carte ”vorbită” cu franchețe și cu deschidere, și sunt fericită că este disponibilă și în România”.

Vizual. Angela Gheorgiu (foto: arhivă Angela Gheorghiu)

Pe lângă cuvintele artistei, volumul reunește mărturii ale colegilor sau prietenilor, precum José Carreras, Nadia Comăneci, sau Franco Zeffirelli. Sunt cuvinte despre copilăria petrecută la Adjud, în perioada comunistă sau debuturile extraordinare pe toate marile scene ale lumii. Iar aici putem să amintim de Covent Garden, Metropolitan Opera sau Opera de Stat din Viena. Biografia este împlinirea unei personalități strălucitoare.

Despre editare

Volumul biografic se bucură de un cuvânt înainte semnat de ES Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Austria. Bine de știut, ediția în limba română a biografiei este publicată de Curtea Veche Publishing. În paginile volumului o să regăsiți un set de noi fotografii inedite, pe lângă cele apărute în ediția originală. La final, trebuie menționat că volumul este disponibil online/offline – începând cu luna septembrie – la prețul de 75 de lei.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.