Angela Gheorghiu, recital la Monte-Carlo!

0
21
Vizual Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu deschide în această seară stagiunea 2021/2022 a Opéra de Monte-Carlo, într-un recital alături de pianistul Jeff Cohen. “Cu vocea sa magnifică, Angela Gheorghiu s-a impus ca unul dintre cele mai mari staruri ale scenei de operă”!

Angela Gheorghiu (captură afiș recital)

O mențiune realizată de Opéra de Monte-Carlo, una dintre cele mai vechi instituții din Europa (ainaugurată în 1879). De altfel, soprana Angela Gheorghiu a apărut de-a lungul anilor la Opéra de Monte-Carlo de mai multe ori. Și amintesc aici de opere precum L’amico Fritz (Pietro Mascagni) sau La traviata (Giuseppe Verdi) într-un turneu în Japonia. De asemenea, este prezentă într-o producție regizată de Pier Luigi Pizzi și dirijată de maestrul Richard Bonynge.

Repertoriu

Pe lângă operele menționate, Angela Gheorghiu este prezentă în Faust (Charles Gounod). Totodată, participă la gala umanitară în beneficiul fundației Ramón Vargas, alături de tenorul Ramón Vargas și baritonul George Petean. Repertoriul va include lied-uri și cântece care vor se constitui într-o veritabilă călătorie muzicală, întinsă pe mai multe secole. “Un recital este întotdeauna un spectacol foarte intim, publicul fiind concentrat pe vocea însoțită de pian”.

Vizual. Angela Gheorgiu (foto Angela Gheorghiu)

“Repertoriul diferă de operă și ai nevoie de stiluri/culori diferite pentru fiecare dintre piesele muzicale”, spune Angela Gheorghiu. Programul va include lucrări de Bellini, Donizetti, Tosti, Respighi, Schumann, Rachmaninov, Debussy sau Tiberiu Brediceanu. Soprana va include arii/cântece în limba română, cum o face de fiecare dată în cocnertele din întreaga lume. De menționat, Sala Garnier a Opéra de Monte-Carlo este sold-out.

Carieră

Soprana este un superstar al operei internaţionale, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. A debutat internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden – în “La Bohème” – și Metropolitan Opera din New York. De atunci, soprana a cântat pe toate marile scene din lume: New York, Londra, Paris, Milano, Salzburg sau Berlin. De asemenea, a fost recompensată cu numeroase distincții.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.