ANDREI SAVU, UN VIS ÎMPLINIT

0
69

Andrei Savu conduce, de 18 ani, alături de soția sa, compania de relații publice Premium Communication. De anul trecut, conduce și un Bentley Continental GTC V8S, un coupé musculos și elegant cu care admite că a parcurs într-un an o distanță dublă față de cea pe care o parcurgea, anual, cu orice altă mașină. Ne-am întâlnit cu Andrei Savu la Conacul Ceptura, cel mai potrivit loc ca să discutăm despre orice altceva în afară de business.. cum ar fi despre mașini, călătorii, experiențe culturale, accesorii și, desigur, vinuri. Sunt situații în care îți cumperi o mașină și situații în care îți îndeplinești un vis.

Un Porsche sau un Bentley sunt, fără îndoială, un vis împlinit. Este și motivul pentru care, odată ce ai trăit o experiență Bentley, te împinge curiozitatea să vizitezi și fabrica de la Crewe, să-i cunoști și pe artizanii de acolo care tighelesc de mână, până în ziua de azi, volanele îmbrăcate în piele sau brodează în culoare de contrast tetierele. Să parcurgi întregul proces de producție care încorporează sute de ore de muncă manuală, super calificată și să simți mirosul unic al esențelor rare de lemn adunate în depozitul fabricii. Să te întrebi care o fi secretul salopetelor impecabile cu care sunt îmbrăcați toți tehnicienii sau al podelelor vopsite în alb.. care rămân albe… Întors de la Crewe, nu te mai întrebi cum e posibilă izolarea fonică aproape perfectă într-o decapotabilă sau ce te îndeamnă să înlocuiești, pe cât posibil biletele de avion pe destinații europene cu câte un drum, poate mai lung, dar cu siguranță mai agreabil, cu un Bentley. Un grand tourer prin excelență, modelul Continental, din orice generație, e făcut să te poarte cu eleganță și în condiții de confort incomparabile, pe oriunde ai merge, fie pe autobahn, fie pe serpentine în Pirinei.

De mai bine de zece ani, prefer vacanțele scurte, care au ca pretext o experiență culturală mai neobișnuită sau la care visam de multă vreme. Așa am ajuns să vedem, nu numai unul ci toate castelele construite de Ludwig al Bavariei, de la Neuschwanstein la Herrenchiemsee și să ne bucurăm de primăvară pe Romantische Strasse, în Germania. Așa am văzut nenumărate fabrici și muzee ale porțelanului și ceramicii (probabil că nu au fost chiar așa de multe, dar porțelanul fiind pasiunea soției mele, mie așa mi s-au părut) de la Rosenthal, din Selb, la Gien. Așa am ajuns să urmărim stagiunile de teatru de la Londra și New York și pe cele de operă de la Viena, Paris, Munchen și Londra. Un weekend în care îi vezi pe scenă, desfășurându-se cu energie, charismă și har, pe Angela Gheorghiu la Covent Garden, pe Ian McKellen la Royal Haymarket sau pe Sophia Loren la Aldwich nu se califică drept un simplu city break.. e o experiență extraordinară, care te inspiră și te încarcă și îți amintește cât de frumoasă e viața.. foarte serios vorbind. Lucrurile cu adevărat frumoase sunt, din păcate, tot mai puțin înțelese și prețuite oriunde în lume, și asta nu încurajează deloc artiștii și artizanii să creeze în continuare. Ne găsim scuze legate de lipsa de timp sau de bani, dar cred că lipsa cea mai mare e cea a interesului, și e păcat, pentru că imaginile, informațiile, posibilitățile de a învăța despre frumos sub orice formă ne sunt mai la îndemână ca oricând altcândva în istoria omenirii.

Este și motivul pentru care mă bucur de fiecare întâlnire cu domnul Dan Coma, un creator de accesorii care cunoaște în detaliu și respectă cu sfințenie bunele tradiții de pe vremuri. O geantă semnată Dan Coma, fie că este un overnight de voiaj din piele de struț sau o servietă suplă din crocodil este un obiect lucrat cu dragoste, pricepere și atenție, pe care nu îl vei purta numai pentru că îți e util, dar și pentru că îți e drag. Și în materie de vinuri, trecând prin Toscana, Andaluzia, Burgundia sau Provence, am ajuns, personal, la concluzia că tot mai bine e acasă. După părerea mea, gusturile se discută, se educă, se formează și, într-un final, se asumă. Eu înclin către vinurile roșii, descoperirea cea mai surprinzătoare din ultimii ani fiind Lupi, apoi vinurile de la Rotenberg, Emeritus și Primus și, nu în ultimul rând, Smerenie.. de savurat cu prietenii pentru că un strop de smerenie nu strică niciodată. Din călătoriile prin Europa am rămas marcat de pasiunea cu care spaniolii și portughezii creează cele mai grozave combinații pe bază de gin, iar din Rusia am venit cu un gust pentru vodka… poloneză, cu iarba bizonului Mai multe detalii despre serviciile Premium PR aici (www.premiumpr.ro).

Foto – Rusu Dumitru Costinel;

Ținute – Gentlemen’s Corner;

Locatie – Conacul Ceptura;

Auto – Bentley București.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here