Amsterdam, capitala ciclismului din Europa!

0
129
Amsterdan Bike (Foto - Timon Klauser)

Amsterdam este unul dintre orașele europene cele mai asociate cu bicicleta, un mijloc de transport ușor și ecologic. Din anii 1970, străzile capitalei Țărilor de Jos s-au umplut treptat de femei și bărbați care pedalează spre locul d emuncă, la magazine și chiar la întâlniri romantice. această revoluție nu ține doar de mobilitate. De asemenea, este o mișcare culturală susținută de un număr impresionant de vehicule pe două roți: 7-800 mii de biciclete la un total de 850 mii de locuitori, unele surse mergând chiar spre un million de unități la același număr de locuitori.

Amsterdam (detaliu apus)

Iara asta înseamnă că, în medie, fiecare cetățean al Amsterdamului deține o bicicletă, cu toate beneficiile aferente în ce privește mediul natural, social și al sănătății. Conform datelor furnizate de Human Fitness App, Amsterdam este cel mai activ oraș din lume și locul unde populația alocă cel mai mult timp deplasării cu bicicleta sau alergării. Activități posibile datorită unei infrastructuri extrem de bine puse la punct, care cuprinde aproximativ 800 km de piste în întregul oraș, 150 de magazine și ateliere de reparat, precum și a unui număr mare de locuri de parcare din zona centrală, locul unde navetiștii își pot lăsa în deplină siguranță vehiculul cu două roți.

Mai multe știri premium AICI

De asemenea, putem spune că vehiculele cu două roți sunt la fel de representative în economia și viața Amsterdamului, precum sunt și celebrele sale canale. Mulțumită infrastructurii adecvate, alături de campaniile de sensibilizare a populației, peste două milioane de kilometri sunt parcurși zilnic de-a lungul Amsterdamului. Iar beneficiile asupra sănătății sunt deja observate: la nivel mediu, Amsterdam este un oraș înfloritor și productiv, calitatea aerului este mult mai bună: conform raportului anual IqAir, concentrația medie de PM2,5 din ultimul an a fost de 10,7 μg/m³ – în conformitate cu limita de 10 impusă de Organizația Mondială a Sănătății).

Amsterdam (detaliu canal oraș)

În ce privește sănătatea cetățenilor săi, stilul activ al Amsterdamului face din Țările de Jos una dintre țările cu nivelul de obezitate cel mai scăzut din Europa și incidența scăzută a accidentelor rutiere, confirmand încă odată că mersul cu bicicleta oferă unele dintre cele mai sigure drumuri. De altfel, speranța de viață din Țările de Jos este mai lungă cu un an, comparative cu alte țări europene, și asta datorită mersului zilnic pe bicicletă. Acesta este un beneficiu pentru sănătate, afectând 3% din PIB-ul național: investițiile în biciclete – așa cum ne-a învățat Amstardamul și Țările de Jos în ansamblu – este o strategie câștigătoare pe toate fronturile. Detalii Pirelli Tires AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here