Share This Article
Raportul Amex Trendex (American Express) a prezentat obiceiurile de consum și deciziile financiare ale consumatorilor din emisfera vestică și Asia. Realizat lunar, raportul include investițiile în obiecte d elux și utilizarea social media în planificarea călătoriilor la nivel global.

Raportul a luat în calcul factorul de descurajare în obținerea unei rezervări la unele cele mai cunoscute restaurant. Sondajul a chestionat consumatori cu venituri de minim 50.000 dolari/an și care călătoresc cel puțin o dată pe an. American Express raportează creșterea “quiet luxury” și “stealth wealth” sunt forțe mortice în modelarea comportamentului consumatorilor. O creștere concentrată pe durabilitate și artizanat.
Bunuri de lux
Din totalul consumatorii chestionați, 80% au menționat achiziționarea bunurilor de lux cel puțin odată pe an. Totodată, 71% din GenZ și Millennials au remarcat șansele mari să cumpere bunuri de lux în detrimentul închirierii. Achizițiile de accesorii (pantofi, genți, portofele) se numără printre primele achiziții de bunuri de lux. Circa 3 din 4 clienți au spus că “le pasă mult de aspectele artizanatului și durabilitatea produsului”.

În privința călătoriilor, aceștia au declarat că sunt în căutarea recomandărilor de restaurante și diferite activități. Rețelele sociale și strategia adoptată în privința rezervărilor conduc la planificarea călătoriilor pentru clienți. Astfel, 38% din respondenți au ales un hotel care oferă mic-dejun gratuit, 30% călătorind doar cu bagaj de mână. Important, 49% din clienții GenZ și Millennials au spus că doresc să-și arate călătoriile în social media.
Experiența dining
În privința experienței culinare, 76% din călătorii internaționali au observat că estetica generală a restaurantelor este foarte importantă. Se adaugă calitatea alimentelor, 79% menționând că au servit masa mai mult sau la fel în cursul acestui an. Pentru ocazii speciale, mai mult de jumătate din respondenți și-au declarat preferința pentru un restaurant nou. Totodată, 44% au remarcat șansa de a face o rezervare la un restaurant căutat.