AMB 001, testare dinamică la Pau-Arnos

0
615
Aston Martin & Brough Superior (AMB 001)

AMB 001, un model realizat în comun de Aston Martin și constructorul de motociclete Brough Superior, a fost recent testat dinamic pe circuitul de la Pau-Arnos (în apropiere de Toulouse, sudul Franței), ședința fiind un prim pas în programul destinat testării complete a motocicletei. Conceput pentru pista de concurs, AMB 001 este limitat la doar o sută de bucăți și este programat pentru livrare la finalul acestui an.

AMB 001 (Aston Martin & Brough Superior – detaliu general)

Comentând evenimentul, Marek Reichman (Director Creativ în cadrul Aston Martin) a spus: “…toți cei implicați au reușit să facă progrese uriașe în dezvoltarea modelului AMB 001, în ciuda provocărilor cu care ne-am confruntat cu toții. Această motocicletă specială este, la fel ca mașinile noastre, rezultatul unui design elegant – combinat cu tehnologie modernă – o motocicletă de care fiecare colecționar va fi mândru. Suntem încântați să vedem cât d emulte progrese s-au făcut, atât pe parcurs, cât și în afara lui, în acest moment așteptând cu nerăbdare momentul în care vom începe producția efectivă a acestei spectaculoase mașini….”.

AMB 001 (Aston Martin & Brough Superior – detaliu bord)

Testarea prototipului este una dintre cele mai vitale părți ale procesului de dezvoltare, un model destinat acestei etape va permite echipei să valideze geometria șasiului, ergonomia și comportamentul dinamic. În același mod în care inginerii testează dinamica vehiculelor Aston Martin, pilotul constructorului Brough Superior se bazează pe domeniile de performanță, de la senzația dinamicii generale a motocicletei și până la detaliile referitoare la virare, frânare, accelerație și alte funcții. De asemenea, Thierry Henriette (Director Executiv al Brough Superior) a declarat: “…una dintre caracteristicile de design ale AMB 001 este o aripă din aluminiu dispusă de-a lungul rezervorului din fibră de carbon, trecând pe sub șa și ieșind în partea din spate….”. Corpul care susține aripa și șaua a fost realizat cu ajutorul Mecano ID, o companie care s-a alăturat proiectului pentru a aplica specializările din fibră de carbon.

AMB 001 (Aston Martin & Brough Superior – detaliu șa)

Testarea se îndreaptă către șasiu, în timp ce motorul trece prin același proces – pentru eficientizarea procesului de dezvoltare. AMB 001 se mândrește cu un motor turbo – cu o putere de 180 CP – unic în industria motocicletelor de serie. Pachetul turbo include un intercooler; acest radiator impunător, cu admisie supra-dimensionată, conferă motorului V-Twin un aspect mai aproapiat de cel al unui supercar. Odată încheiat acest proces de testare, modelul va intra în producție la facilitatea constructorului Brough Superior din Toulouse. Doar o sută de exemplare vor fi realizate, prețul anunțat fiind estimat la circa 108.000 Euro, inclusiv taxe.

Detalii aici: AMB 001

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.