Alfa Romeo Giulia & Stelvio MY2020

0
253
Alfa Romeo Giulia & Stelvio MY2020

Evoluție pe trei direcții: tehnologie, conducere autonomă, conectivitate On Board pentru fiecare autoturism Alfa Romeo. De-a lungul timpului, pasionații mărcii – și nu numai – s-au bucurat întotdeauna de cea mai bună tehnologie aplicată unui patrimoniu tehnic de excepție, precum și de plăcerea condusului – oferită de fiecare dintre creațiile constructorului. A alege între Giulia și Stelvio, ănseamnă să refuzi compromisul dintre soluțiile derivate din abordarea centrată pe șofer și confortul amxim, în sensul cel mai larg al termenului.

Alfa Romeo Giulia și Stelvio MY2020

Potrivit Alfa Romeo, exprimarea confortului înseamnă să faci din fiecare experiență avută la bordul unui Sedan sau SUV una extrem de plăcută, organizată și sigură: Giulia sau Stelvio oferă stimuli care ajută la crearea unei abordări atotcuprinzătoare, în armonie și siguranță, calitate și viteză. Această filozofie a ghidat fiecare pas al dezvoltării noilor modele Giulia și Stelvio, fiecare evoluând cu MY2020 în trei aspecte complementare: soluțiile tehnice de ultimă generație; modul cum sunt utilizate motoarele, care se transformă într-o experiență de conducere și designul italian distinctiv.

Calitatea interioarelor și a tehnologiei de bord ating acum aceleași niveluri de excelență, datorită noilor sisteme ADAS, conducerii autonome (de nivelul 2 acum), precum și a noului sistem de infotainment complet modernizat, cu servicii conectate și interfață om-mașină redesenată. De altfel, relația om-mașină creată la bordul noilor Giulia și Stelvio este una simbiotică, datorită direcției, manevrabilitatea fiind una incontestabil de clasă înaltă, în timp ce distribuția impecabilă a greutății este răspunsul sigur al autoturismelor indiferent de situațiile în care este pus. Acestea sunt caracteristici tehnice distinctive, adaptate pentru a asigura un dialog al emoției pure cu șofererul, indiferent de drumul pe care acesta rulează.

Pentru o bucurie și experiență de conducere completă, cu un amestec de pasiune și siguranță, interacțiunea șofer-vehicul trebuie să fie una totală. Astfel, cu noile Giulia și Stelvio My2020, HMI evoluează la un nivel superior, simplu și ușor de utilizat, intuitiv. Pentru început, mașinile oferă noul ecran TFT de 7 inch în modul standard. Dispunerea ecranului a fost reproiectată pentru a oferi mai multe informații într-un mod cât mai rațional și pentru a găzdui conducerea autonomă în parametri tehnologici.

Totodată, ecranul de 8.8 inch primește o actualizare substanțială, devenind touchscreen și adoptând un design complet nou, cu grafică optimizată bazată pe widget-uri (componente grafice concepute pentru a interacționa intuitiv cu toate funcțiile, cu opțiunea de a fi personalizate pentru a satisface nevoile individuale prin simpla glisare și fixare). Iara sta înseamnă că fiecare utilizator își poate crea propria pagină de pornire, în care fiecare dintre funcțiile mașinii devine o aplicație.

Așadar, derularea orizontală apelează ecranele de acces pentru ADN-ul Alfa Romeo, radio, media, smartphone, navigator, controlul climei, servicii conectate și ADAS. Astfel, interacțiunea este completă și personalizată, iar pentru a o folosi șoferul poate alege între butonul rotativ sau funcția ecranului tactil. De asemenea, navigarea cuprinde aplicații pentru căutarea la distanță a destinației și punctelor de interes (POI), precum și alerte de trafic și vreme în timp util.

Pachetul include și serviciul Send & Go, acesta permițând șoferului să trimită destinația via navigator, direct de pe smartphone sau portalul web. Alte funcții sunt conexiunea Wi-Fi (pentru opt dispozitive simultan), My Theft Assistance (avertizează proprietarul cu privire la orice tentativă de furt) sau My Fleet manager (destinat managementului flotei) – multe dintre aceste dispozitive fiind disponibile la lansare, în timp ce oferta urmează să fie completată și extinsă pe parcursul anului 2020.

Evident, stilul italian al mărcii nu putea lipsi din interiorul celor modele, simplitatea prezentă la bordul acestora ascunzând de fapt un complex proces de producție: combinații ergonomice, linii atractive și intrumente de bord, volume și spații care înconjoară șoferul, îmbunătățirea interioruluifiind o sarcină extrem de complexă. Cercetarea și viziunea contemporană a permis îmbunătățirea calității prin schimbări de ordin structural: noua consolă centrală a fost complet restilizată, ea găzduind acum spații de stocare mai mari și mai accesibile, alături de noua funcție de încărcare wireless.

De asemenea, cutia de viteze este complet nouă, ea fiind îmbrăcată în piele (alături de iluminare ambientală), ceea ce o face deosebit de plăcută la atingere – la baza selectorul regăsind culorile drapelului italian – în timp ce butonul rotativ (care controlează infotainment-ul oferă o senzație de precizie și soliditate). Totodată, volanul a fost reproiectat, el beneficiind de materiale din piele de bună calitate și detalii unice, ca o expresie a satisfacției șoferului, acesta fiind încurajat să conducă. Revenim în zilele următoare cu mai multe detalii.

Alfa Romeo Giulia și Stelvio MY2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.