Share This Article
Ziua națională a Statelor Unite a fost sărbătorită de Alexandrion Group printr-un eveniment de tip cocktail-party la Sinaia. Elegantul eveniment a fost marcat de prezența reprezentanților misiunilor diplomatice, fiind urmat de o conferință pe tema provocărilor economiei globale.
Devenite deja tradiție, cele două evenimente reprezintă contibuția Alexandrion Group la susținerea parteneriatului dintre România și SUA. Organizate la Alexandrion Experience din Sinaia, evenimentele s-au bucurat de prezența fostului Ambasador Adrian Zuckerman în România. Cocktail-ul a debutat cu o călătorie inedită cu trenul, oaspeții pornind într-o aventură cu accente specifice culturii americane. Călătoria a fost concepută pentru a reflecta valori precum libertatea de exprimare, toleranţa şi diversitatea culturală.
Cocktail-ul
Seara a fost dedicată sărbătoririi zilei de 4 iulie, oaspeții fiind întâmpinați de Dr. Nawaf Salameh. A fost prezent și Adrian Zuckerman, care a menționat importanţa dezvoltării relațiilor dintre România și SUA. “Poporul român a înţeles importanța libertătii și au învăţat să o aprecieze la adevărata ei valoare. Mă bucur că am reuşit să reunim români, americani şi alte nationalităţi pentru a sărbători valori în care noi credem”, spus Dr. Nawaf Salameh.
“America este un succes pentru că este o ţară liberă și pentru că cetățenii ei sunt recompensați pentru realizările lor. România este una din cele mai bogate ţări europene (resurse naturale și capital uman). Poate deveni un lider economic în Europa. Antreprenoriatul și piețele libere au creat prosperitate la nivel global. Nawaf Salameh este exemplul perfect în acest sens”, a spus fostul ambasador în România, Adrian Zuckerman.
Conferinţa
Seara de cocktail a fost urmată de “U.S. Independence Day Forum”, conferință moderată de Sabin Orcan (Newsweek România). În panelul “Provocările economiei globale”, Răzvan Mustață a spus: “Din punct de vedere economic, principala provocare este legată de inflație. Știm că inflația este o provocare majoră și care afectează numeroase sectoare. În acest moment, am putea spune că avem semnale bune din toată lumea”.
În panelul “O hartă pentru securitatea în regiunea Mării Negre”, Adrian Cioroianu spune: “Există loc pentru diplomație în fiecare conflict”. Imaginaţi-vă că în timpul Războiului Rece, Marea Neagră semăna cu un triunghi. Uniunea Sovietică avea două laturi (Vestul și Estul), în timp ce Turcia (membră NATO), deținea Sudul. Astăzi, NATO are două laturi: partea de Nord-Vest și Sudul, Turcia fiind în opinia mea esențială pentru alianța noastră”.
CONFERINȚA INTEGRAL AICI.