Share This Article
Alexandrion Group a anunțat semnarea unui acord de joint venture cu “Casa Aceves’’, producător de tequila din Jelisco (Mexic). Cele două companii vor deschide filiale prin intermediul cărora acest proiect comun va fi coordonat și implementat.
Cei doi lideri în producţia de băuturi alcoolice și-au unit forțele pentru a lansa varietăţi de tequila premium, acoperind ȋntreaga gamă. Alexandrion Group va distribui produsele la nivel global prin intermediul reţelei sale de hub-uri de business localizate în diferite ţări. Tequila este o categorie nouă de băuturi spirtoase în portofoliul mărcii, produsul completând planurile de expansiune ale grupului.
Fraţii Aceves sunt o nouă generație de “maestros tequileros’’, care continuă să creeze cea mai bună tequila din agave albastre, în cadrul prestigioasei “case Tequilera”. Datorita talentului şi experienţei celor trei, aici sunt create unele dintre cele mai bune şi renumite varietăţi de tequila. Cunoscuta băutură este caracterizată prin textură netedă, gust bogat, intens și complex, amintind de cele mai fine coniacuri și whisky-uri single malt din lume.
Tequila a fost distilată pentru prima dată în jurul anului 1500, în timpul dominației spaniole în Lumea Nouă. Deși băștinașii consumau o băutură fermentată din agave cu mult înainte, aceasta era departe de produsul finit cunoscut astăzi sub numele de tequila. Se crede că tequila a fost prima dată transformată într-o băutură spirtoasă distilată atunci când spaniolii au început să exploreze opțiunile locale în afara obișnuitelor lor provizii.
Tequila, darul zeilor
Tequila, supranumită “darul zeilor”, este o băutură spirtoasă obținută din sucul agavelor albastre cultivate în cinci zone specifice din Mexic. În regiunile montane ale statului Jalisco și în zone limitate din alte patru state din apropiere de teritoriul Tequila. Această băutură se împarte în trei categorii majore, dar nu sunt singurele: blanco, reposado și anejo. Există o varietate considerabilă de arome și gusturi în ceea ce privește tequila.
Pe de o parte, agavele au caracteristici diferite în funcție de regiunile în care sunt cultivate. Pe de altă parte, fiecare producător are propriile metode specifice de producție. Blanco este considerată cea mai delicată variantă de tequila. Aceasta este recunoscută prin culoarea sa deschisă, având o dulceață curată și puternică de agave. Reposado are o culoare mai închisă și o aromă mai pronunțată. Anejo este cea mai învechită variantă, având o culoare profundă și un gust complex, adesea cu note variate de vanilie, stejar și whisky, obținute în timpul procesului de îmbătrânire.
Strategia grupului
“Ne bucurăm să integrăm o nouă categorie de băuturi spirtoase în portofoliul nostru și să pornim ȋn această călătorie alături de experții de la Casa Aceves. Parteneriatul marchează un pas înainte în strategia noastră de expansiune globală. Aceasta vizează diversificarea gamei de produse”, spune Dr. Nawaf Salameh (Președintele Alexandrion Group). “Suntem încântați să colaborăm cu Alexandrion Group. Prin integrarea tequilei noastre originale în portofoliul lor global, ne dorim să informăm consumatorii cu privire la tequila autentică”, Jose Aceves (CEO Casa Aceves)